ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Η διαφορά μεταξύ σεξουαλικότητας & θηλυκότητας


10436009_1620206671538445_1466837851565224992_n

Του Χρήστου Μελίδη

Αναγκάζομαι να γράψω τα παρακάτω, διότι δυστυχώς σήμερα το 99% των γυναικών, αλλά και των αντρών, έχουν διαστρεβλωμένες αυτές τις έννοιες μέσα στο μυαλό τους. Και το κατάλαβα μετά από αρκετές συζητήσεις. Δεν φταίνε αυτοί, τα ΜΜΕ και οι ταινίες τους έμαθαν ότι γνωρίζουν.
Η θηλυκότητα και η σεξουαλικότητα (με την έννοια του sex appeal) είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Τις περισσότερες φορές, οι άντρες μπερδεύουν το ένα με το άλλο, και νομίζουν ότι μία προκλητικά ντυμένη γυναίκα έχει θηλυκότητα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, και θα εξηγήσω το γιατί. Πρωτίστως, πρέπει να πω στις γυναίκες ότι η σεξουαλικότητα είναι που θα εγείρει τα ένστικτα ενός άνδρα, η θηλυκότητα όμως είναι αυτή που θα τον κάνει να σας ερωτευθεί και να σας θέλει δίπλα του. Το πρώτο, μπορεί να οδηγήσει σε μία νύχτα καλού σεξ, το δεύτερο όμως, μπορεί να οδηγήσει σε
μια ζωή συντροφικότητας. Το λάθος που κάνουν σήμερα οι γυναίκες, είναι να πουλάνε σεξ σε αντάλλαγμα για αγάπη, διότι ποτέ δεν έμαθαν τι είναι θηλυκότητα. Με αποτέλεσμα να τις παρατούν, και να μένουν μόνες, διότι είναι μια άνιση ανταλλαγή απέναντι στη φύση.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι λέει για την θηλυκότητα η Helen Andelin, στο βιβλίο της ‘Fascinating Womanhood’:
“Η θηλυκότητα είναι μια ευγενική τρυφερή ποιότητα που βρίσκεται στην εμφάνιση μιας γυναίκας, τον τρόπο και τη φύση. Μια θηλυκή γυναίκα δίνει την εντύπωση απαλότητας και λεπτότητας. Έχει ένα πνεύμα γλυκιάς υποβολής, και μια εξάρτηση από τους άνδρες για τη φροντίδα και την προστασία της. Τίποτα σ’αυτήν δε φαίνεται αρρενωπό, καμία ανδρική επιθετικότητα, κανένας ανταγωνισμός, αφοβία ή δύναμη.
Αποκτήστε ένα θηλυκό τρόπο με έμφαση τις διαφορές ανάμεσα σε εσάς και τους άνδρες, όχι τις ομοιότητες. Δεδομένου ότι ο αρσενικός τρόπος είναι ισχυρός, σταθερός και βαρύς, ο δικός σας πρέπει να είναι ήπιος, λεπτός και ελαφρύς. Εφαρμόστε αυτό στον τρόπο που περπατάτε, που μιλάτε, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και τον εαυτό σας.”

Σας φέρνει στο μυαλό τίποτα από τα παραπάνω το σεξ, το προκλητικό ντύσιμο ή το λάγνο βλέμμα; Όχι φυσικά, διότι όπως είπαμε, αυτές οι δύο έννοιες είναι διαφορετικές.
Η θηλυκότητα βασίζεται μέσα στο πλαίσιο όπου η γυναίκα βάζει τον άντρα και τα παιδιά της ως πρώτη προτεραιότητα. Η θυσία της είναι ο τρόπος που η αγάπη έρχεται στον κόσμο. Σήμερα όμως τις δίδαξαν πως αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με την καριέρα. Και καθώς η φύση της έρχεται σε αντίθεση με τις κοινωνικές επιταγές, εκείνη εγκλωβίζεται, τρέχει χωρίς να μπορεί να φτάσει κάπου, και πολλές φορές στο τέλος πέφτει σε κατάθλιψη.

Όμορφες γυναίκες υπάρχουν αμέτρητες, αλλά οι θηλυκές είναι εξαιρετικά σπάνιες. Ο κόσμος υποφέρει από την απώλεια της γυναικείας πνευματικής ιδιότητας: την εμπιστοσύνη, τη σεμνότητα, τη χάρη, την αθωότητα, τη γαλήνη, την τρυφερότητα, την υπομονή και την αγάπη.
Οι άνδρες υποσυνείδητα ψάχνουν την θηλυκότητα σε μια γυναίκα για να μπορέσουν να ισορροπήσουν και οι ίδιοι. Το ακούραστο και άγριο ανδρικό πνεύμα ψάχνει ένα ήρεμο λιμάνι.
Και σήμερα, η θηλυκότητα είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε.

Φωτό 1: ‘Young Woman Drawing’, (1801, Metropolitan Museum of Art), πίνακας που απεικονίζει ένα ελεύθερο πνεύμα θηλυκότητας. Φωτό 2: το σημερινό πρότυπο επιθυμητής γυναίκας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου