ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Στρατηγικές αεροπορικές δυνάμεις μετέφερε στην Κριμαία η Ρωσία - Η Ευρώπη κρατά την ανάσα της...


Ενα μεγάλο ερώτημα που η απάντησή του θα κρίνει το αν η Ευρώπη επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τον Β'ΠΠ σε μια "θερμή" σύγκρουση μεταξύ κρατών αποτελεί η μαζική μεταστάθμευση τωρικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 Blackjack, Τu-95 Bear, Tu-22M3, μαχητικών αεροσκαφών Su-27, αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Yak-130 και πολλών μεταφορικών αεροσκαφών IL-76.
Συνολικά 43 ρωσικά αεροσκάφη, των παραπάνω τύπων προσγειώθηκαν χθες από το πρωί μέχρι το βράδυ στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης στην Κριμαία και οι Ρώσοι και το ερώτημα είναι "Γιατί";
Γιατί μετέφεραν αυτή την τρομακτική αεροπορική δύναμη (τα συγκεκριμένα στρατηγικά βομβαρδιστικά μπορούν να εξαπολύσουν μόνα τους ένα πυρηνικό πόλεμο ή να εκτοξεύσουν δεκάδες συμβατικά βλήματα cruise ή εκατοντάδες κατευθυνόμενα όπλα αέρος-εδάφους) στην Κριμαία;
Η αερομεταφορά δυνάμεων σύμφωνα με Ρώσο αξιωματούχο του υπουργείου Αμύνης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες «μέχρι η οροφή και η επάρκεια σε υλικό  των ρωσικών δυνάμεων να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τις χθεσινές εξελίξεις» είπε, άρα οι Ρώσοι απαντούν με μια υπερσυγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων στο ομαδικό έγκλημα της Οδησσού και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
 Η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία όπως αναφέρεται από ρωσικά ΜΜΕ αποφασίστηκε εχθές αργά το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, εντάσσει πλέον την νέα επαρχία της Ρωσίας απευθείας στη στρατιωτική δομή της Μόσχας.
Υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει άμεσα επιχειρήσεις στη νότιο Ουκρανία ή να προχωρήσει σε αεροπορικό κτύπημα γενικά μέσα στην Ουρανία η Ρωσία;
Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ που συνέβη το ολοκαύτωμα στην Οδησσό, η απάντηση ήταν "Σίγουρα όχι". Είχε κερδίσει την Κριμαία "χωρίς ντουφεκιά" και οι πολίτες στην Ανατολική Ουκρανία επέβαλαν την απάντηση στο αίτημα της ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας.
Το ολοκαύτωμα φαίνεται πώς άλλαξε πολλά και πλάον τίποτα δεν είναι δεδομένο...
Αυτή την στιγμή οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει νέες επιθέσεις στο Σλαβιάνσκ. Καταγράφεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα της πόλης και πιο συγκεκριμένα στους οικισμούς Ντρουζκόφκα, Ιβάνοφκο, Πτσόλκινο. Υπάρχουν αναφορές σε 6-10 νεκρούς ρωσόφωνους πολιτοφύλακες.
Επίσης στο Κράματορσκ, παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν κάμψει την αντίσταση των ένοπλων ρωσόφωνων με την χρήση τεθωρακισμένων, οι άοπλοιι πολίτες βγήκαν στους δρόμους και σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες για να αποτρέψουν την προέλαση των Ουκρανών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου