ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ρώσοι κατέλαβαν τη βάση «A2355″ της Σεβαστούπολης χωρίς να πέσει ντουφεκιά !


_73363841_ukraine_crimea_russia_map3_624
Ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι, εισέβαλαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ουκρανική στρατιωτική βάση στη Σεβαστούπολη το βράδυ της Παρασκευής -χωρίς ρίψη πυροβολισμών, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εφόδου.
Οι δύο πλευρές φέρεται να  διεξάγουν διαπραγματεύσεις μετά την κατάληψη της βάσης.
Ένοπλοι με ρωσικές στολές χωρίς διακριτικά και υποστηρικτές τους έχουν αποκλείσει βάσεις στην Κριμαία μετά την ντε φάκτο κατάληψη της χερσονήσου την περασμένη εβδομάδα.
Το πρακτορείο Interfax είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι περίπου 100 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στη βάση πριν την έφοδο….Τώρα έχουν καταφύγει σε καταφύγιο ετός της Βάσης !
Αξιωματικός  που ήταν εν υπηρεσία στη βάση A2355 της Σεβαστούπολης δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ότι ρωσικά στρατεύματα έριξαν την πύλη με φορτηγό.
Ωστόσο, ο δημοσιογράφος του Reuters, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εισβολής, μετέδωσε ότι η πύλη δεν έχει υποστεί καμία καταστροφή και οι ένοπλοι πήραν τον έλεγχο χωρίς πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.
Ουκρανός αξιωματικός του στρατού, ο Βλάντισλαφ Σελεζνιόφ, δήλωσε επίσης ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν τη βάση χωρίς να ανοίξουν πυρ και δεν υπάρχει κανένας τραυματίας.
Ένας άλλος αξιωματικός είπε στο Reuters ότι προσπαθεί να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων που ειναι στο καταφύγιο  _73447838_73447833




















http://veteranos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου