ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Το αεροπλανοφόρο “Ναύαρχος Κουζνετσώφ” στην κυπριακή ΑΟΖ(δίπλα η τούρκικη φρεγάτα σαν φτωχός συγγενής)

rosia-aeroplanoforo-kypros

Σε δύο μεγάλα τμήματα του FIR Λευκωσίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας που δέσμευσε η Ρωσία, διεξάγονται από προχθές Πέμπτη αεροναυτικές ασκήσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσώφ» και μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-33 και ελικοπτέρων Κa-27.Στην περιοχή βρίσκονται και άλλα “επίλεκτα” σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το μεγαλύτερο τμήμα του FIR που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις βρίσκεται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου, φτάνει μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Αθηνών και το FIR Καϊρου και μέρος της περιοχής συμπίπτει με την περιοχή που δεσμεύτηκε για σεισμογραφικές έρευνες («τεμάχιο 10») για λογαριασμό της Total.
Το δεύτερο τμήμα του FIR Λευκωσίας που δεσμεύτηκε για τις ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις, βρίσκεται νότια της Κύπρου και εκτείνεται μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Τελ Αβιβ και το FIR Βυρητού.
Οι αεροναυτικές ασκήσεις με ουσιαστική συμμετοχή των μαχητκών αεροσκαφών που μεταφέρει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσώφ», διεξάγονται καθημερινά από την Πέμπτη και θα συνεχιστούν για 15 μέρες – περίοδος ιδιαίτερα μακρά για τέτοιες ασκήσεις.
Σύμφωνα με το ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, οι ασκήσεις θα διεξάγονται από τις 6 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, από τις 5.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα καθημερινά.
Το philenews.com αναφέρει ότι οι αεροπορικές ασκήσεις θα διεξάγονται σε ύψη μεταξύ 18.000 και 22.000 ποδών και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα διεξαχθούν και ασκήσεις καταστροφής εναέριων στόχων.
http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου