ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΔΟΧΗ Β.ΣΟΙΜΠΛΕ "Δεν θα εφάρμοζα στη Γερμανία το μνημόνιο της Ελλάδας"

O Βόλφγκανγ Σόιμπλε παραδέχθηκε πως δεν θα ήθελε να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο μνημονιακό πρόγραμμα στη Γερμανία αδειάζοντας για άλλη μια φορά τους Έλληνες πολιτικούς για τις αποφάσεις τους και την χαρακτηριστική ευκολία του "ναι" σε όλα!
Σε συνομιλία του με τον γενικό διευθυντή της Deutsche Welle, Πέτερ Λίμπουργκ στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε:

«Οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η Ελλάδα εντάσσονται στην πολιτική της εξυγίανσης και ήταν διαφιλονικούμενες στην χώρα εξαιτίας των κοινωνικών συνεπειών που δεν ήταν αμελητέες», και πρόσθεσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πως «Δεν θα ήθελα να υποχρεωθώ να εφαρμόσω κάτι τέτοιο στη Γερμανία».
«Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας, την οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε», είπε, παραπέμποντας σε δράσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες. «Αλληλεγγύη δεν σημαίνει να δαπανά κανείς χρήματα που δεν έχει, δηλαδή να κάνει περισσότερα χρέη. Αλληλεγγύη σημαίνει να επιλύει κανείς προβλήματα και να εξηγεί κανείς στον κυρίαρχο λαό για ποιο λόγο αυτός ο δρόμος είναι ορθότερος από κάποιον άλλο», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Απαντώντας σε ερώτηση του Πέτερ Λίμπουργκ αναφορικά με το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα αναλάβουν την διακυβέρνηση "ακραίες" δυνάμεις (εννοεί μαλλον αυτές που δεν ελέγχονται από τη τρόικα) και εάν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα που έχουν δοθεί, ο κ. Σόιμπλε δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρατηρώντας ότι «στην πολιτική έχει κανείς καθημερινά να αντιμετωπίσει νέα ζητήματα.
Πάντα μπορεί να συμβεί κάτι. H κρίση της Lehman Brothers προκάλεσε στη Γερμανία, το 2009, μια κατάσταση που δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να προκύψει. Είχαμε μια υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 5,1 μονάδες. Σε σύγκριση με αυτό, αυτό που υπάρχει κίνδυνος να μας συμβεί εξαιτίας της Ελλάδας, είναι διαχειρίσιμο.
Κάνουμε, όμως, τα πάντα ώστε το πράγμα να μην φθάσει εκεί» πρόσθεσε με νόημα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου