ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

NEWSIT: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΞΕΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ !!


Την απογοήτευση των κυβερνητικών κομμάτων της δυστυχίας μας από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σε σχέση με την εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής, καταγράφουν ακόμα και καθεστωτικά ΜΜΕ!
Θα σας μεταφέρουμε ένα δημοσίευμα του καθεστωτικού Newsit (του Ν. Ευαγγελάτου), στο οποίο εκτός από την απογοήτευση των καθεστωτικών κομμάτων, αποκαλύπτεται ότι η Χρυσή Αυγή ήταν 2ο κόμμα, σε κρυφή πανελλαδική δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας, ότι ήταν επίσης 2ο κόμμα –σε κρυφές δημοσκοπήσεις- σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες (Β΄ Αθηνών, Β΄ Πειραιώς) και τέλος ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που «λείπουν» στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, δηλώνουν «αναποφάσιστοι», προφανώς από το φόβο ότι θα τους «φακελώσουν». Ιδού το αποκαλυπτικό δημοσίευμα και τα συμπεράσματα δικά σας:


«Τουλάχιστον αμηχανία προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη τα στοιχεία των δύο τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας (GPO και MRB), καθώς η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή παρά τις αποκαλύψεις και τις προφυλακίσεις… αντέχει με ποσοστά που βρίσκονται κοντά στο ποσοστό των εκλογών του 2012.
Βέβαια καταγράφει σημαντική μείωση ποσοστών σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις του Ιουνίου ή του Σεπτεμβρίου, στις οποίες ξεπερνούσε το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις έφθανε το 12-13%.
Σε ορισμένες “κρυφές” μετρήσεις της κοινής γνώμης που ίσως έχουν και μεγαλύτερη αξιοπιστία υπήρχαν περιφέρειες όπως η Β΄Αθηνών και η Β΄ Πειραιώς που η ΧΑ ήταν δεύτερο κόμμα, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τρίτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν οριακά πάνω από το 3%, ενώ και σε δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας η σειρά των τριών πρώτων κομμάτων ήταν ίδια και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο!


Εν πάση περιπτώσει η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση είναι η ίδια η κάλπη των εκλογών ωστόσο οι τάσεις της κοινής γνώμης όπως καταγράφονται μέχρι στιγμής με τις εξελίξεις στο μέτωπο της ΧΑ και ενόψει της άφιξης της τρόικας για τον τελικό γύρο διαπραγμάτευσης σε σχέση με τον μέλλον του ελληνικού προγράμματος προβληματίζουν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και τη ΝΔ καθώς η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά εκμηδενιστεί, αν δεν έχει περάσει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχει συμβάλλει στην ανάκαμψη του κόμματος, αντιθέτως το έχει καθηλώσει στη μισή εκλογική του δύναμη με αποτέλεσμα στη Χαριλάου Τρικούπη να “τσακώνονται” για το αν πρέπει η κριτική πρέπει να εστιαστεί προς στη ΝΔ ή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Όσον αφορά α υπόλοιπα κόμματα μόνο το ΚΚΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένο, ενώ ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ δίνουν μάχη επιβίωσης, καθώς βρίσκονται στο 4% μέσο όρο. Το ενδιαφέρον είναι ότι την χασούρα της ΧΑ, σημειωτέον έχει χάσει λόγω των εξελίξεων το 50% της εκλογικής της δύναμης δεν την καρπώνεται ουσιαστικά κανένα κόμμα, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Όσον αφορά την ίδια την ΧΑ οι εξελίξεις τρέχουν το σίγουρο πάντως είναι με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι ακόμη υπάρχει ένας “σκληρός πυρήνας” ψηφοφόρων της που την πιστεύει και την στηρίζει ως αντίβαρο…«στο πολιτικό προσωπικό που πρόδωσε τη χώρα» και εξαιτίας της οικονομική κατάστασης».


http://ethnikismos.net



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου