Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται αυτή τη στιγμή το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας προκειμένου να αποκρούσουν επίθεση εχθρού που έχει δημιουργήσει πολλαπλά μέτωπα σύμφωνα με το σενάριο της μεγαλύτερης άσκησης που διεξάγεται από το Ελληνικό Πεντάγωνο εδώ και λίγες ώρες.
Ταυτόχρονα τα Σώματα Ασφαλείας έχουν αναλάβει στο εσωτερικό της χώρας τη φύλαξη νευραλγικών εγκαταστάσεων της χώρας και την αποτροπή δολιοφθοράς σε ταμιευτήρες νερού, αποθηκών καυσίμου και άλλα.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας έχει αναλάβει να τροφοδοτεί το Πεντάγωνο με πληροφορίες για τόπους και χρόνους που έχουν επιλέξει οι εχθρικές ένοπλες δυνάμεις να χτυπήσουν.
Θα ήταν περιττό να σημειώσουμε ότι όλες οι επιχειρήσεις από Πολεμική Αεροπορία, Ναυτικό και Στρατό είναι προσανατολισμένες σε επιθέσεις κατά της Ελλάδος που προέρχονται από τα ανατολικά της χώρας. Ανάμεσα στα σενάρια που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλές Δυνάμεις θα είναι και ο αποκλεισμός ελληνικών νησιών από εχθρικές αεροναυτικές δυνάμεις και η κατάληψη μικρών νησίδων από εχθρικά στρατεύματα.

Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013 θα διεξαχθεί σε όλο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών και θα ολοκληρωθεί με δύο τελικές φάσεις, μία στη Λέσβο και μία στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.
Σκοπός της άσκησης είναι, η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας, η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης αποσκοπεί στην προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων με φορείς του πολιτικού τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς.
Η μεγαλύτερη άσκηση των Ένοπλων Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» δεν πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια λόγω του κόστους.  
Γ.Κοκ.