ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Το πέρασμα από τον “μαλακό ολοκληρωτισμό” της πολιτικής ορθότητας στην καταστολή των χειροπέδων


katastoli
γράφει ο Δ. Παπαγεωργίου
Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με τα όσα οδήγησαν στην σύλληψη του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να είναι προετοιμασμένος.  Παρόλα αυτά εξίσου αδύνατον είναι το να διαφύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα παρατηρείται ένα "αντιφασιστικό" ξεσάλωμα τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερά. Από τα παράθυρα των καναλιών περνούν ένα σωρό στελέχη των κομμάτων του "δημοκρατικού" τόξου. Τα οποία – σε αντίθεση με τους συνταγματολόγους – συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα. Στο ότι
χρειάζονται περισσότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος των εθνικιστικών ιδεών. Μιλάνε για τον επερχόμενο αντιρατσιστικό νόμο – ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι τόσο δρακόντειος ώστε ο κ. Καστανίδης και ο κ. Ρουπακιώτης θα κοκκινίζουν από την ντροπή του πόσο light ήταν – μιλάνε για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της λειτουργίας – ή εν προκειμένω της μη λειτουργίας – πολιτικών κομμάτων.
Όπως καταλαβαίνει κανείς οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ο πρόλογος στο πέρασμα της χώρας μας από μία κατάσταση μαλακού ολοκληρωτισμού – με μοχλό επιβολής την πολιτική ορθότητα – σε μία εποχή σκληρής καταστολής. Μίας καταστολής που θα θεμελιώνεται νομικά πάνω σε μία σειρά από ρυθμίσεις που φαίνεται να έρχονται. Απλά τα πράγματα. Παραθέτω: "Βαριές ποινές που αφορούν από φυλάκιση έως αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο νόμος προβλέπει αποκλεισμό κομματικών σχηματισμών από κάθε κρατική επιχορήγηση, εξοβελισμό βουλευτών από τη Βουλή και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό.
Με φυλάκιση έως και τρία χρόνια και οικονομικά πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι υμνούν το φασισμό και το ναζισμό ενώ σκληρές θα είναι οι τιμωρίες και για όσους εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους, όπως η διανομή τροφίμων επιλεκτικά μόνο σε Έλληνες.
Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα (30/09) θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία, που αφορά την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων όταν εναντίων των προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις."
Και δεν είναι μόνον ο αντιρατσιστικός νόμος. Πλέον με την λογική της εγκληματικής συμμορίας και το προηγούμενο που πλέον υπάρχει, κάθε προσπάθεια εθνικιστών θα εμπίπτει στην ίδια ακριβώς λογική. Δεν ξέρω κάν αν αυτές οι αποφάσεις εκπορεύονται από το ελληνικό κράτος ή περιλαμβάνονται σε κάποιου είδους "μνημονιακές υποχρεώσεις" που αναλαμβάνει η χώρα μας. Δεν είναι πάντως απίθανο.
Από εκεί και πέρα αυτό που προκύπτει είναι μία επιτακτική ανάγκη για επανεκτίμηση όλων των πρακτικών και στρατηγικών του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Συνολικά. Πέρα από κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες ή ακόμη και την προσωπική στάση του καθενός.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου