ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Βουλή βρίσκεται σε νόμιμη συγκρότηση μόνο με την ακώλυτη και ανεμπόδιστη παρουσία 300 βουλευτών. Ακόμα και σε περίπτωση παραίτησης ενός βουλευτή, πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, εκτός και αν έχουν παρέλθει τρία έτη από την αρχή της βουλευτικής περιόδου.

Από σήμερα το πρωϊ συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο. Ο αρχηγός και ορισμένοι βουλευτές ενός νόμιμου κόμματος (εν προκειμένω της ΧΑ), το οποίο έστειλαν στη Βουλή περίπου πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες, έχουν συλληφθεί και προφανώς θα κρατηθούν προφυλακισμένοι, δεδομένου ότι οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους έχει απευθύνει η εισαγγελία, είναι πολύ βαριές.

Επομένως, η Βουλή δεν μπορεί νόμιμα να ...




συνεχίσει να συνεδριάζει, τη στιγμή που πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες μένουν χωρίς εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη ψήφιση νομοσχεδίων κ.λ.π., χωρίς να ακούγεται η φωνή αυτής της μερίδας των Ελλήνων και χωρίς την ανεμπόδιστη παρουσία των εκπροσώπων τους και τη συμμετοχή τους στις ψηφοφορίες.

Η μόνη λύση είναι να τελειώσει η θητεία της παρούσας Βουλής και να πάμε σε άμεσες εκλογές. Ο ΑΠ στη συνέχεια θα κρίνει αν μπορούν να είναι υποψήφιοι ξανά οι υπόδικοι. Αν δεν γίνει αυτό, φοβούμαστε πως κανένας νόμος από εδώ και στο εξής, δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρος και να δεσμεύει τους Έλληνες, λόγω μη νόμιμης συγκρότησης του σώματος.

Αυτή η δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε με έκτακτες ΠΝΠ, ούτε με μη νόμιμη συγκρότηση της Βουλής.

Αυτό το Σύνταγμα που εφαρμόζεται κατά το δοκούν και γίνεται κυριολεκτικά ακορντεόν, πρέπει να αλλάξει. Η οριστική δημοκρατική λύση είναι να πάμε σε δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το εάν επιθυμεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό το ίδιο Σύνταγμα ή θα πρέπει να φτιάξει ο ίδιος ο λαός μόνος τους ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα.

Πέτρος Χασάπης


πηγη



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2gEaYRB5Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου