ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τεχνικές τουρκικής αστυνομίας στα ΜΑΤ- Έχασε το μάτι του απο βολή δακρυγόνου- Τι ευχόταν ο Άδωνις

turkey
Η πρακτική της ευθείας βολής δακρυγόνων έρχεται από την Τουρκία και στην Ελλάδα.
Σε τεχνικές που δανείζεται η ΕΛ.ΑΣ από την τουρκική αστυνομία οφείλεται ο σοβαρός τραυματισμός στο μάτι διαδηλωτή που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτυπήθηκε από ευθεία βολή δακρυγόνου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ygeia360 o 32χρονος έφτασε στο Τζάνειο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα , αιμάτωμα και εκτεταμένο οίδημα στο δεξί μάτι και αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εισήχθη στο χειρουργείο για ...

διερευνητική επέμβαση ώστε να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.
H οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) είχε καλέσει την τουρκική κυβέρνηση να αποδώσει ευθύνες σε αστυνομικούς που έκαναν χρήση δακρυγόνων σε ευθεία βολή σε μικρή απόσταση από διαδηλωτές.Από τη συγκεκριμένη πρακτική είχαν τραυματιστεί σοβαρά τουλάχιστον 10 άτομα ενώ ένα διαδηλωτής έχασε το μάτι του.
Στην Ελλάδα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για τον τρόπο χρήσης των δακρυγόνων αλλά και των χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η επίθεση στον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε καλέσει τις αρχές να αντιγράψουν τις μεθόδους Ερντογάν με μήνυμα στο twitter το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να διαγράψει αλλά καταγράφηκε από το politwoops
Η ευχή του έγινε πραγματικότητα.


πηγη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου