ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

18 μήνες φυλακή σε Έλληνα για "κουτουλιά" σε Αλβανό που τον είχε βρίσει


Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε 35χρονος Έλληνας από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, καθώς κρίθηκε ένοχος του αδικήματος της ... «κουτουλιάς» που έριξε σε μουουλμάνο Αλβανό, το βράδυ της Πέμπτης στη Λαμία, που τον είχε βρίσει.
«Σήμερα δεν δικάζουμε εδώ πολιτικές ιδεολογίες, αλλά μια βίαιη πράξη..», τόνισε η Εισαγγελέας της έδρας Αρετή Δελόγλου και κανείς δεν κατάλαβε γιατί το είπε αφού τα ελληνικά δικαστήρια ως γνωστόν δεν δικάζουν με βάση την πολιτική ιδεολογία των πολιτών.
«Τον χτύπησα γιατί με είπε φασίστα και μου έβρισε τη μάνα...», είπε ο δράστης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως δήλωσε, αλλά "τέτοιες ώρες τέτοια λόγια". Πάλι καλά την γλίτωσε με 18 μήνες φυλακή...
«Δεν τον έβρισα, με χτύπησε μόνο και μόνο γιατί είμαι Αλβανός...», υποστήριξε και πάλι ο 20χρονος Αλβανός Γιασάρ Μπαϊράμι.

«Πρόκειται για επίθεση ρατσιστικής βίας και όχι για μια απλή υπόθεση πρόκλησης σωματικής βλάβης...» , τόνισε ο δικηγόρος του Αλβανού Νίκος Πάπουτσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ακροατηρίου ήταν γεμάτη με "αντιφασίστες" που βρέθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια, ενώ μέσα και έξω το δικαστικό μέγαρο ήταν γεμάτο αστυνομικούς.
Toυλάχιστον η ποινή είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα ως προς την έφεση για τρία χρόνια.
Ο Αλβανός ευτυχώς δεν είχε καμία επιπλοκή στην υγεία του μετά την "κουτουλιά" που του έριξε ο χαρακτηριζόμενος ως "φασίστας" και "ρατσιστής" Έλληνας.
                               

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Άντε γαμήσου ρε κωλοαλβανέ που θα μας πείς ότι εκπροσωπείς και την κοινωνία. Το μάθανε όλοι το κόλπο. Κατηγορούν τους Έλληνες ως ρατσιστές και από φταίχτες γίνονται θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή