ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. ‘Aσμουσεν: “Ο Βενιζέλος μου ζήτησε να μαγειρευτούν τα στοιχεία του ελλείμματος”


Οπως μετάδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ”Τρεις ολόκληρες σελίδες αφιερώνει η γερμανική «Die Zeit» στο ταξίδι του μέλους της ΕΚΤ Γιέργκ ‘Aσμουσεν στην Ελλάδα, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην χώρα. Τα «μάτια» των δημοσιογράφων βρίσκονταν παντού, σχολιάζοντας τα πάντα… από το ψάρι που έφαγε, μέχρι και τα σαπούνια που δεν υπάρχουν στις τουαλέτες, αλλά και τα ελάχιστα καθίσματα”.
Το κείμενο που υπογράφουν οι Μαρκ Σίριτς και Γιάνα Σιμόν, προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όταν αναφέρεται προς το τέλος του κειμένου στη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, εκεί όπου χωρίς ενδοιασμούς σχολιάζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Asmussen να “μαγειρέψει” τα στοιχεία για το έλλειμμα.
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. Για τον ‘Ασμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ”παλιάς Ελλάδας”. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση», γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα.

Νέο Μνημόνιο: Περί τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) το μικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015-2020, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
‘Oπως τονίζει, η μικτή ανάγκη νέου δανείου (δηλαδή νέου Μνημονίου) συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία είναι άγνωστο σε πιο ποσοστό θα κυμανθεί. Για 2015 το ΔΝΤ υπολογίζει τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ.

To ελληνικό οικονομικό ”success story”
”Ανησυχητική και εκρηκτική είναι η πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο ανήλθε στα 321 δισ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, πριν ξεσπάσει η κρίση” (και μπει στα ”μνημόνια”). Aπό τα 110% το ΑΠΕ προ μνημονίων, πήγε στα 180%. Οι συγκυβερνώντες, του παλαιοκομματισμού, της διαπλοκής και βολέματος ”ημετέρων”, αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε περίπτερο και οι θυσίες του λαού γίνονται γιά να… χειροτερεύει η κατάσταση. Η κυβέρνηση όμως, ανακοινώνει…πλεόνασμα γιά 2013, χωρίς να υπολογίζει τις υποχρεώσεις του κράτους.

Γελοιότητες χωρίς τελειωμό: «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις»
(Σίμος Κεδίκογλου, κυβερνητικός εκπρόσωπος, 23 Αυγ. ’13).

Η εικόνα των αιώνων: ”Η άμωμος -ελληνική- απόκρυψις”
Φωτογραφία της ιστορικής, αμύθητης αξίας εικόνας, που ανακαλύφθηκε έξω από την Καλαμάτα

Πλειστηριασμοί κατοικιών στην Ελλάδα, αλλά με το… μαλακό
Σαμαράς και Βενιζέλος, μαζί με τους ”ναι-ναι-κους” των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, ολοκληρώνουν σιγά- σιγά την καταστροφή της χώρας. Ομιλούν γιά δήθεν ”προστασία αδύναμων”, αλλά ποιός τους πιστεύει;
Ας αρχίσουν οι ”πλειστηριασμοί” από τους επίσημους, διαχρονικούς κακοπληρωτές, δηλαδή τα κόμματα ”Νέας Δημοκρατίας” και ΠΑΣΟΚ, που χρωστούν συνολικά στις τράπεζες 230 εκατομ. ευρώ. Ας βγούν τα σπίτια των αρχηγών και στελεχών τους σε πλειστηριασμό, ώστε να δώσουν κι ένα παράδειγμα… ”αξιοκρατίας”.

Η Ελλάδα πέτυχε… ”πλεόνασμα” με την βοήθεια κονδυλίων ΕΕ!
Σύμφωνα με το Reuters (12 Αυγ. ’13), στο περιβόητο πλεόνασμα του ελληνικού προϋπολογισμού των πρώτων επτά μηνών 2013, δεν μετρήθηκαν οι πληρωμές τόκων, η χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, ενώ περικόπηκαν οι πρωτογενείς δαπάνες κατά 10%. Επίσης προστέθηκαν στο ”πλεόνασμα” οι (μεγαλύτερες του αναμενόμενου) επιδοτήσεις από την ΕΕ για έργα που δεν έγιναν και η εφάπαξ επιστροφή των τραπεζών της Ευρωζώνης, απο τα κέρδη τους επάνω στα ελληνικά ομολογα. Και όλα αυτά ενώ η φορολογία υπολείπεται των στόχων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των φόρων, για το τρέχοντα χρόνο, δεν έχει πληρωθεί από τους φορολογούμενους.

The New York Times: Δεν λένε την αλήθεια στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα διάσωσης δεν αποδίδει
«Eίναι προφανές, καιρό τώρα, ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει», αναφέρει άρθρο γνώμης των New York Times, που τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος… Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική».

kalami.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου