ataktesfones@gmail.com

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Στα σχολικά κυλικεία απαγορεύτηκαν τα τρόφιμα που περιέχουν χοιρινό κρέας ... Το κάνουν για τους μουσουλμάνους η για λόγους υγείας όπως αφήνουν να εννοηθεί στο ΦΕΚ

Έλληνες ξυπνήστε...

Υπάρχει σχέδιο εξάλειψης σε κάθε τι που θυμίζει πατρίδα και θρησκεία σε αυτό τον τόπο.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σας είπε μέχρι τώρα πως μέχρι και στα σχολεία απαγόρευσαν το χοιρινό ζαμπόν για 
να ΜΗΝ προκαλούνται οι μουσουλμάνοι που κατέκλυσαν την χώρα μας και τα παιδιά τους να μην τρώνε τροφές με χοιρινό ζαμπόν στα σχολεία μας.

Επιτρέπεται μόνο το ζαμπόν γαλοπούλας όπως μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε στο ΦΕΚ παρακάτω...
Φυσικά δεν επιτρέπεται ούτε η λουκανικόπιτα.

Η επίσημη δικαιολογία γιατί τοστ με γαλοπούλα κι όχι με χοιρινό ζαμπόν είναι ότι...

Επιτρεπονται μονο τα τροφιμα που συμβάλουν σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή....

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όλη η Υγειονομική διάταξη πιο κάτω στην διάθεση σας με τα προϊόντα που επιτρέπονται στα σχολικά κυλικεία.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη ΥΑ ΦΥ1γ/Γ.Π./Οικ. 93828/2006 – ΦΕΚ 1183/Β’/31-08-
2006 τα επιτρεπόμενα είδη είναι:
Σάντουιτς -τοστ τυποποιημένα.
Με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό. Συνιστάται ολικής αλέσεως. 
Με τυρί ή και γαλοπούλα. 
Από τα λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας.
Χωρίς μαγιονέζα. Δε συνιστάται η προσθήκη βουτύρου ή μαργαρίνης. Αν προστεθεί 
μαργαρίνη τότε η περιεκτικότητα της σε trans λιπαρά δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2% των 
ολικών λιπιδίων. 
Απλά αρτοσκευάσματα. Όλα τα απλά αρτοσκευάσματα όπως: οι φρυγανιές, τα αρτίδια, τα 
φρατζολάκια, τα σησαμένια κουλούρια, τα παξιμάδια, τα κριτσίνια, (αν περιέχονται λιπαρές 
ουσίες τα trans λιπαρά δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 2% των ολικών λιπιδίων), σε ατομική 
συσκευασία (έως 50 g.). 
Διάφορα αρτοσκευάσματα. Από την κατηγορία αυτή επιτρέπονται μόνο τα παρακάτω. 
Α. Σταφιδόψωμο, σε ατομική συσκευασία (έως 60 g.). 
Β. Μουστοκούλουρα, σε ατομική συσκευασία (έως 60 g.). 
Γ. Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση, σε ατομική συσκευασία (έως 60 g.) με τις παρακάτω 
προδιαγραφές: 
1. Η περιεκτικότητα τους σε trans λιπαρά να μην υπερβαίνει το 2% των ολικών λιπιδίων. 
2. Ανά 100 γραμμάρια προϊόντος: 
(α) η ζάχαρη να μην υπερβαίνει τα 10 g., 
(β) τα ολικά λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 10 g., 
(γ) τα κορεσμένα λιπαρά να μην υπερβαίνουν τα 5 g. και 
(δ) το νάτριο να μην υπερβαίνει τα 0,5 g. 
Δ. Τυρόπιτα - σπανακόπιτα, (βάρους έως 200 g.) Με τυρί φέτα ή κασέρι 
Γιαούρτι « παντός τύπου», χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες. Συνιστάται γιαούρτι χαμηλό 
σε λιπαρά. 
Φρέσκα φρούτα καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία. 
Ξηρά φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα και σταφίδες) σε ατομική συσκευασία (έως 50 g.). 
Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο χωρίς συνθετικές γλυκαντικές 
ουσίες, σε ατομική συσκευασία (έως 250 ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο 
γάλα στα δημοτικά σχολεία και έως 500ml για το σκέτο γάλα στα γυμνάσια- λύκεια).
Συνιστάται γάλα χαμηλό σε λιπαρά 

Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (χωρίς την προσθήκη άλλων συστατικών και έως 150 ml).
Φυσικοί χυμοί φρούτων , χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σε ατομική συσκευασία (έως 330 ml). 
Ξηροί καρποί, ανάλατοι, σε ατομική συσκευασία (έως 50 g.). [όχι στα δημοτικά σχολεία] 
Μέλι, σε ατομική συσκευασία. [όχι στα δημοτικά σχολεία] 
Χαλβάς και παστέλι (παντός τύπου), σε ατομική συσκευασία (έως 50 g.) [όχι στα δημοτικά 
σχολεία]
Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση, σε μικρή συσκευασία (έως 30 g.). [όχι στα 
δημοτικά σχολεία] 
Εμφιαλωμένο νερό, του 0,5 λίτρου. 
Καφές και αφεψήματα μόνο για το προσωπικό

lougantina
triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου