ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Παραχωρεί ελληνικό έδαφος στην Αλβανία το καθεστώς Σαμαρά

!

ellada-alvania
Σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” τόσο στο πρωτοσέλιδό της όσο και σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ στην 3η σελίδα, αναφέρει πως η κυβερνητική αδιαφορία δημιουργεί νέες γκρίζες ζώνες, αυτή τη φορά στην ηπειρωτική χώρα.

Πάνω από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα εγκαταλείπονται στην δικαιοδοσία των Αλβανών! “Πρόκεται για μέιζον εθνικό θέμα το οποίο εγγίζει τα όρια της εσχάτης προδοσίας” όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προχωρεί στο ρεπορτάζ:
“Ο λόγος για την περιοχή Φλιατών και το χωριό Αμπελώνας (Πόβλα) όπου το ελληνικό τελωνείο δεν έχει κατασκευαστεί πάνω στη γραμμή των συνόρων, αλλά 7,5 χιλιόμετρα πιο μέσα!
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Αλβανοί να κινούνται ελεύθερα σε αυτό το γεωγραφικό κομμάτι που τύποις ανήκει στη χώρα μας, αλλά ουσιαστικά ο έλεγχός του έχει περάσει στους γείτονές μας.
…Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Δεκαπενταύγουστο ο ψάλτης, που είναι μόνιμος κάτοικος Αμπελώνα και θέλησε να μετακινηθεί στην εκκλησία της Παναγίας στο Ρίπεσι, που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα, καθώς και οι προσκυνητές, εμποδίστηκαν από τους συνοριοφύλακες (που υποστήριζαν ότι εκτελούν άνωθεν εντολές) να πάνε με τα αυτοκίνητά τους και τους υποδείχθηκε να χρησιμοποιήσουν αλβανικό ταξί”!!
Δηλαδή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα αλβανικά ταξί κινούνται απολύτως ελεύθερα στο ελληνικό έδαφος και παρκάρουν σε απόσταση 100-200 μέτρων πριν από το τελωνείο του Αμπελώνα, προκειμένου να παραλάβουν πελάτες, φυσικά χωρίς κανένα έλεγχο. “Ο περίφημος κ. Δένδιας, πολιτικός προϊστάμενος των συνοριοφυλάκων είναι εκείνος που καθορίζει τα μέα σύνορα της Ελλάδος”!
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι σήμερα, όσοι επιθυμούν να πάνε στα χωράφια τους για κόψιμο ξύλων ή άλλες εργασίες εμποδίζονται και τους δίνεται άδεια να μετακινηθούν μόνο μεταξύ 7 το πρωί με 4 το απόγευμα!!! “Έχουμε δηλαδή…εθνική κυριαρχία με ωράριο”, επισημαίνει με νόημα το “ΕΜΠΡΟΣ” και υπογραμμίζει: “Σε μια εποχή που το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας ως θέμα μείζονος σημασίας, είναι αδιανόητο για τη χώρα μας να υποχωρεί έστω και ένα χιλιοστό από τα όρια της επικράτειάς της. Είναι και θέμα τακτικής καθώς επιβάλλεται να καταστήσουνμε σαφές ότι θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε , ότι θα προβάλουμε όλες τις διεκδικήσεις  σε διεθνές επίπεδο”.
indobserver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου