ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πόσοι είναι οι αλλοδαποί που δήλωσαν στην ΕΛΣΤΑΤ ότι ζουν στη χώρα μας?


-Με δύο χρόνια καθυστέρηση ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής.

Οι αλλοδαποί που απεγράφησαν, αυτοί ανέρχονται σε 911.929 με τους 199.101 να έχουν υπηκοότητα χωρών της Ε.Ε. και 708.003 να προέρχονται από άλλες χώρες.
Οι μισοί από τους αλλοδαπούς είναι Αλβανοί και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, οι Πακιστανοί και οι Γεωργιανοί. Όπως προκύπτει, δε, από την επεξεργασία των στοιχείων οι περισσότεροι αλλοδαποί επιλέγουν τις αστικές και όχι τις αγροτικές περιοχές.

Η Στατιστική Αρχή, πάντως, υπενθυμίζει ότι η µεθοδολογία της Α̟πογραφής του 2011 διαφέρει σηµαντικά σε αρκετά σηµεία α̟πό αυτή του 2011 τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειάς της όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεγέντων στοιχείων. «Συνεπώς τα αποτελέσµατα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούµενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.






Φυσικά (όπως θυμόμαστε από τα ρεπορτάζ της εποχής) ούτε το 1/3 των παρανόμων αλλοδαπών δεν μπήκαν στον κόπο να δηλώσουν την παρουσία τους στην Ελληνική επικράτεια.
Επομένως δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν οι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 2,5 ή τα 3 εκατομμύρια..ούτε πόσοι ακριβώς είναι οι Αλβανοί που με ανεπίσημα στατιστικά  ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου