ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Εικόνα ... "Αιγύπτου" έδωσε για την Ελλάδα ο Α.Σαμαράς στις ΗΠΑ: "Έρχεται η βία"!


Αν δεν υπάρξει βελτίωση στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο η Eλλάδα θα κυλήσει στην βία, παραδέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post ενώ για πρώτη φορά χαρακτηρίζει ως "εξτρεμιστές της Αριστεράς" την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Α,Σαμαράς δηλώνει συγκεκριμένα ότι  «Η άνοδος των εξτρεμιστών της Αριστεράς και της Δεξιάς, λόγω της υψηλής ανεργίας είναι πρόβλημα. Είναι δυνατόν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ή χώρα του ΝΑΤΟ να δέχεται ένα τέτοιο υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς βιαιοπραγίες;".
Τώρα, πόσο λογικό είναι για έναν πρωθυπουργό που αναζητά αγωνιωδώς επενδύσεις από το εξωτερικό να δημοσιοποιεί εικόνα της χώρας που είναι έτοιμη να εκραγεί και να μετατρέπεται σε ... Αίγυπτο αυτό είναι ένα ζητούμενο.
Άλλο πως παίζεται αυτό το χαρτί σε συνομιλίες "πίσω από κλειστές πόρτες" και άλλο να "φωνάζει" μέσω της Washington Post ότι "Στην Ελλάδα είναι υψηλή η πιθανότητα έκρηξης βίας"...
Ευδιάκριτη είναι και η προσωπική του αγωνία και αυτογνωσία για το την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πολιτική των Μνημονίων που ξεκίνησε να υπηρετεί πιστά από την 1η Νοεμβρίου 2011, όταν ανατράπηκε από την αναίμακτη λαϊκή εξέγερση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση Παπανδρέου.
"Ο Σαμαράς, μας περιέγραψε την σκληρή οικονομική πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα μπαίνει στον έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης, ένα 'παγκόσμιο ρεκόρ μετά την Μεγάλη Υφεση'",αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ παράλληλα γίνεται και λόγος για το ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά ανεργία, κυρίως στους νέους, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να δηλώνει πως "περπατάμε σε μια λεπτή γραμμή. Πρέπει να δούμε απτές αποδείξεις πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ", είπε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας.
Από τα παραπάνω προκύπτουν πολύ σημαντικά πολιτικά ζητήματα: Πρώτον σε ότι αφορά την παραδοχή ότι η χώρα ολισθαίνει σε έναν δρόμο εσωτερικής βίας λόγω ακριβώς της ίδιας πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά που απέτυχε παταγωδώς να αποκαταστήσει έστω και σε έναν βαθμό την εθνική κυριαρχία και την επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές (αδύνατον να υπάρξει ρευστότητα αν δεν δανειστούν οι τράπεζες από τις αγορές), όσο και στο ότι χαρακτηρίζει και φυσικά συκοφαντεί τους εσωτερικούς πολιτικούς του αντιπάλους, τον ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά του και τον Λαϊκό Σύνδεσμο στα δεξιά του ως "εξτρεμιστές".
"Ωραία" εικόνα δίνει για την ελληνική δημοκρατία...
Δηλαδή έχουμε έναν πρωθυπουργό που επισκέπτεται τις ΗΠΑ και την παραμονή της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, περιγράφει την χώρα του ως έτοιμη να αιματοκυλιστεί (λόγω της πολιτικής του ιδιου, φυσικά) και δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές 35% και τώρα οι δημοσκοπήσεις τους φέρουν στο 40-43% αθροιστικά, ως "εξτρεμιστικά".
Είναι βέβαιος ότι έτσι θα προσελκύσει έτσι επενδυτές; Γιατί εμάς περισσότερο προς Αίγυπτο μας φέρνει αυτή η εικόνα...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου