ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ Aναχαιτίστηκε από το στρατό η επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών στην Λατάκεια

Ο συριακός στρατός επιτυχώς καταλαμβάνει όλα τα χωριά στις συνοριακές γραμμές με Ισραήλ, και Ιορδανία, όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές στον στότοπο DEBKA, ενώ ταυτόχτονα έχουν αναχαιτίσει την ορμή της επίθεσης των ισλαμιστών ανταρτών δυτικά στην επαρχία της Λατάκειας, που αποτελεί και την καρδιά των Αλαουϊτών.
 
Η σφοδρή επίθεση των ισλμαιστών ανταρτών είχε ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάληψη της βάσης Minakh  10 χλμ νοτίως του Χαλεπίου όπου όλοι οι συλληφθέντες Σύροι στρατιώτες είχαν αποκεφαλισθεί από τους Τσετσένους εξτρεμιστές της βορειοκαυκάσιας ταξιαρχίας Jaish al-Muhajireen wal Ansar.
 
 
Μετά την κατάληψη της βάσης οι Τσετσένοι επιτέθηκαν σε αλαουίτικες περιοχές στους λόφους της Jabal al-Akrad όπου και λεηλάτησαν σωρεία αλουίτικων χωριών. Στη συνέχεια ακολούθησε γενική επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών με σκοπό να πλήξουν την ιδιαίτερη πατρίδα του Άσαντ, την περιφέρεια της Λατάκειας.
 
Μάλιστα η επίθεση αυτή προκάλεσε ανησυχία και στους Τούρκους καθότι ανάμεσα στους ισλαμιστές εμφανίστηκε μια αντάρτικη ομάδα που επιδιώκει την ‘απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας από τους Τούρκους’. 
 
Τουρκική πηγή, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν «υποστηρίζει προσπάθεια απελευθέρωσης της ακτής» (της Συρίας).  Η Τουρκία πιστεύει ότι η επιτυχία μιας τέτοιας επιχείρησης απειλεί τα συμφέροντα της εθνικής της ασφάλειας. Οι Τούρκοι φοβούνται ότι εκατομμύρια Αλεβίτες που θα προσπαθήσουν να διαφύγουν την επίθεση των σουνιτών, θα διασχίσουν τα σύνορα και θα κινηθούν προς την τουρκική πόλη İskenderun - Αλεξανδρέττα. 
 
 
Η πηγή αναφέρει ότι σκοπός της επιχείρησης στη Λατάκεια αποτελεί η συστηματική καταστροφή των κατοίκων της, επιβεβαιώνοντας τον στρατηγικό στόχο της επίθεσης των ισλαμιστών ανταρτών στην αλαούϊτικη επικράτεια, σε μια προσπάθεια να στερήσουν από το καθεστώς Άσαντ το κέντρο υποστήριξής του, αλλά και να προξενήσουν έναν αντιπερισπασμό, για να "ανακουφίσουν" τις θέσεις τους στο Χαλέπι.
 
Η επίθεση των ισλαμιστών, έχασε την ορμή της καθώς βρέθηκαν απέναντί τους μονάδες της Χεζμπολάχ που είχαν καταφθάσει ως ενίσχυση από τον Λίβανο, και ήδη βρίσκονται στην διαδικασία αναδίπλωσης, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς. 
 
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι για άλλη μια φορά οι ισλαμιστές αποδείχτηκαν ανίκανοι να συνεχίσουν τις επιθετικές τους δραστηριότητες, επί μακρόν, και ανίκανοι να κερδίσουν στρατηγικά οφέλη ενάντια στην συνδυασμένη ισχύ της στρατιωτικής μηχανής του Άσαντ και της Χεζμπολάχ, η οποία σύμφωνα με πηγές, έπαιξε τον κύριο ρόλο στην αναχαίτηση των ισλαμιστών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου