ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Έρχονται πάλι μέτρα- μαχαίρι σε δαπάνες υγείας, συντάξεις, επιδόματα, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και σληρούς φόρους για ακίνητα και επαγγελματίες

Νέο πακέτο μέτρων που θα προβλέπει μαχαίρι σε δαπάνες υγείας, συντάξεις, επιδόματα, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και σληρούς φόρους για ακίνητα και επαγγελματίες θα ζητήσουν οι επικεφαλής της τρόικας, που καταφθάνουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να διαπραγματευτούν την αναθεώρηση του Μνημονίου αλλά και να ελέγξουν εάν υλοποιήθηκαν τα προαπαιτούμενα του Ιουνίου!
Οι προτάσεις:...



Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να πέσουν οι ακόλουθες εφιαλτικές προτάσεις για εισπρακτικά μέτρα:
-Νέο "μαχαίρι" στις παροχές του ΕΟΠΥΥ, με παρεμβάσεις, όπως περιορισμός διαγνωστικών εξετάσεων, μείωση τιμής των ακριβότερων σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο φαρμάκων και εφαρμογή του πρωτοκόλλου εργαστηριακών εξετάσεων που θα ορίζουν για κάθε πάθηση ποιες θα είναι οι εξετάσεις με πλαφόν δαπάνης.
-Μεγαλύτερες περικοπές σε επιδόματα και πάσης φύσεως βοηθήματα, όπως ΕΚΑΣ, επίδομα τέκνων, επιδόματα ανεργίας κλπ, βάση επαναξιολόγησης των προγραμμάτων Πρόνοιας που ζητά η τρόικα.
-Μεγαλύτερες μειώσεις στα εφάπαξ, κατόπιν αναλογιστικών μελετών στα επικουρικά ταμεία.
-Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για ανάπηρους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
-Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για νησιωτικές περιοχές έως 3.000 κατοίκους.
-Επέκταση ή και "μονιμοποίηση" της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, όπως προτείνουν οι ελεγκτές του ΔΝΤ, η οποία τυπικά λήγει το 2015.
-Επέκταση ή αύξηση του τέλους επιτηδεύματος σε επαγγελματίες, για αναπλήρωση των χαμένων εισπράξεων λόγω μείωσης του αριθμού τους.
-Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Δείτε το δημοσίευμα από την εφημερίδα "Δημοκρατία": (πατήστε επάνω στην φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)


Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου