ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Συριακές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες επιτίθενται στο Χαλέπι από 3 σημεία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας έχει γίνει το επίκεντρο των σφοδρών συγκρούσεων τις τελευταίες ημέρες . Συγκεκριμένα συριακές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες εξαπέλυσαν επίθεση από τρία σημεία στην πόλη του Χαλεπίου. Τα άρματα μάχης εισβάλουν προς το κέντρο, βόρεια και ανατολικά της πόλης. 
Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, Σύριοι καταδρομείς έχουν εισχωρήσει στους τομείς των περιοχών Bustan al-Qasr και Sahhur, όπου ευρίσκεται η κύρια ομάδα των ενόπλων εξτρεμιστών, συμπεριλαμβανομένων των ακραίων ισλαμιστών της οργάνωσης «al-Nusra Dzhebhat.» Τα συριακά άρματα μάχης κατεδαφίζουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ειδικά στον τομέα Bani Zeid El Kalyasa.

Βίαιες συγκρούσεις εξελίσσονται στους δρόμους της συνοικίας Bustan al-Basha, καθώς και κοντά στο στρατώνα Khannanov και στην φυλακή του Χαλεπίου .

Οι συριακές τακτικές δυνάμεις απέκρουσαν όλες τις αντεπιθέσεις των ανταρτών στην περιοχή Suleiman al-Halyabi. 11 Σύροι αντάρτες σκοτώθηκαν έξω από ένα τζαμί στην κουρδική περιοχή καθώς και στην βιομηχανική περιοχή της πόλης στην περιοχή Castel Xarami έχουν εγκλωβιστεί πολλοί αντάρτες .

«Συριακά άρματα μάχης και στρατεύματα κατέλαβαν στρατηγικές θέσεις στη νότια και τη δυτική είσοδο του Χαλεπίου προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε άνδρες και υλικό των Σύρων ανταρτών», αναφέρει το πρακτορείο SANA.

Επίσης άλλοι ένοπλοι μαχητές της αντιπολίτευσης βομβαρδίζουν συνοικίες της πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκού. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, δύο βλήματα εξερράγησαν στις αρχαίες πύλες της περιοχής Bab Sharqi Darrar δίπλα στο τζαμί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από αυτούς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Επίσης, αναφέρθηκαν θύματα κατά τον βομβαρδισμό της αγοράς El Hel στο Zbaltani. Ένα από τα βλήματα έπεσαν κοντά στο νοσοκομείο της πόλης . Το κτίριο έχει υποστεί ζημίες με αρκετά θύματα .
Σχόλιο: Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ειδικά από τα ρωσικά ΜΜΕ, Russia today, Itar tass , Ρώσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν εκτενώς τα γεγονότα από την πρώτη γραμμή μιας και το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ τους παρέχει την απαραίτητη στρατιωτική κάλυψη . Από την άλλη πλευρά τις ειδήσεις από τις μάχες των ανταρτών καλύπτει από την αρχή των εχθροπραξιών το συριακό παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η χρυσή τομή της αλήθειας για τα πραγματικά γεγονότα βρίσκεται κάπου στην μέση. Το σίγουρο αυτή την στιγμή είναι ότι οι Σύροι αντάρτες με τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ακραίοι ισλαμιστές όπως της al-Nusra Dzhebhat έχουν απολέσει ένα από τα πιο σπουδαία «πλεονεκτήματα» σε τέτοιου είδους πολεμικές επιχειρήσεις και αυτό είναι το «ηθικό δικαίωμα» έναντι του αντιπάλου και όλος ο συριακός πληθυσμός χριστιανοί και μουσουλμάνοι θέλουν να εκδιώξουν τους αντάρτες από την χώρα με την επομένη μέρα να αποτελεί άλλου είδους πολιτικής διαπραγμάτευσης . Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο συριακός τακτικός στρατός υποβοηθούμενος και από Ρώσους συμβούλους και «ενδεχομένως» από ειδικές ομάδες Spetsanz με μια πιθανή κατάληψη του Χαλεπίου θα επιτύχει συντριπτικό ηθικό πλεονέκτημα έναντι των ανταρτών με δεδομένη της αθρόα εισροή στην Συρία ιρανών φρουρών της επανάστασης αλλά και προηγμένου ρωσικού και ιρανικού εξοπλισμού.
 
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/syriakes-tethwrakismenes-taxiarxies-epitithentai-sto-xalepi-apo-tria-shmeia.html#ixzz2X7LBxw1g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου