ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

H Ιταλία δείχνει τον δρόμο καταργώντας την χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος


Ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της κοινωνίας ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός καταργεί οριστικά και αμετάκλητα τη χρηματοδότηση των κομμάτων απ’ τον κρατικό κορβανά.

Μάλιστα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή η νέα κυβέρνηση σηματοδοτώντας με την πρωτοβουλία αυτή τη νέα εποχή στη δημόσια ζωή της γειτονικής χώρας.
Αντίθετα με την Ιταλία στη χρεοκοπημένη Ελλάδα τα κόμματα συνεχίζουν να αρμέγουν τον κρατικό κορβανά για να συντηρούν τις στρατιές των αργόσχολων κομματόσκυλων ενώ κάποια υψηλόβαθμα στελέχη θησαυρίζουν στην κυριολεξία απ’ τη διαχείριση του πακτωλού που ρέει στα κομματικά ταμεία απ’ τα λεφτά των φορολογουμένων.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα υπερβαίνοντας κάθε όριο αθλιότητας...

όχι μόνο συνεχίζει να αρπάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος αλλά νομοθετεί και την απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη των τραπεζιτών που χορήγησαν δάνεια τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και τα οποία δεν πρόκειται να επιστρέψουν στον αιώνα τον άπαντα.
Τελικά με τέτοιες πρακτικές απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει και βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης το πολιτικό σύστημα αυτοκτονεί από μόνο του.
Αν δεν συνέλθει άμεσα το πολιτικό προσωπικό τότε θα έχει την ευθύνη για τις διαλυτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις που αναγκαστικά θα προκαλέσει η καθεστωτική αλαζονεία όλων ανεξαιρέτως των κρατικοδίαιτων κομμάτων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου