ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η προδοτική κυβέρνηση ενέκρινε τη χρήση της Σούδας από τις δυνάμεις των ΗΠΑ για επέμβαση στην Συρία



Το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Δ.Αβραμόπουλου (που προήλθε κατόπιν διαβούλευσής του με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά), ενημέρωσε άτυπα το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη...
ναυτική και αροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη ανταποκρινόενο σε σχετικό αίτημα.

Επίσημα θα δοθεί  απάντηση εντός των προσεχών ημερών.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το ΥΠΕΞ έγκριση για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (KC-135) και αεροσκαφών ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών.

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Tα παραπάνω αποτελούν μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης.

Εκτός αυτού η χώρα με την απόφαση αυτή τάσσεται υπερ των ισλαμιστών ανταρτών και των πάσης φύσεως μισθοφόρων ισλαμιστών που έχουν σφάξει εκατοντάδες Ελληνορθόδοξους και ρημάξει δεκάδες εκκλησίες, ενώ ακόμα κρατάνε ομήρους τους δύο μητροπολίτες Χαλεπίου.

Πλοία του ρωσικού Ναυτικού στη Μεσόγειο είναι έτοιμα να συνδράμουν στην εκκένωση ρώσων πολιτών από τη Συρία εάν αυτό απαιτηθεί οποιαδήποτε στιγμή, δήλωσε ο Διοικητής των αποβατικών πλοίων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας Πλοίαρχος Αλεξέι Κομαρόφ.

Συγκεκριμένα ο Πλοίαρχος Κομαρόφ ανέφερε ότι: «Ρωσικά πλοία συμμετέχουν σε ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας, αλλά δεν εμπλέκονται ενεργά σε επιχειρήσεις αυτήν την ώρα. Πρόκειται για πλοία του Στόλου Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα αν απαιτηθεί να εκκενώσουν ρώσους πολίτες από την Συρία».

Επίσης η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έχει έρθει σε επαφή με ελληνικό εφοπλιστικό όμιλο για την μεταφορά, αν χρειαστεί περίπου 35.000 Ρώσων υπηκόων από την Συρία σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Σήμερα σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στην στα χωριά Μιρκάμπ και Μπάιντα, όπως και στην (σουνιτική) συνοικία Ρας ελ Νάμπαχ, στην Μπανιάς στην βορειοδυτική Συρία. Ο συριακός Στρατός έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία την κινήσεων σχεδόν σε όλη την συριακή επικράτεια πλην των περιοχών που γειτνιάζουν με την Τουρκία.

Στο μεταξύ διπλωματικές πηγές θέλουν τον Λακντάρ Μπραχίμι, κοινό απεσταλμένο ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου για την συριακή κρίση, να εξετάζει να παραιτηθεί λόγω «αποκλίσεων» μεταξύ ΟΗΕ και Αράβων ηγετών. Ο Μπραχίμι είναι ο δεύτερος διαμεσολαβητής της διεθνούς κοινότητας για την Συρία -προκάτοχός του ήταν ο Κόφι Ανάν, που σήκωσε τα χέρια ψηλά τον περασμένο Αύγουστο έχοντας βρει τοίχο στις αποπειρές του για πολιτική διέξοδο στον εμφύλιο.

Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ, έστω και υπό τον φόβο δημιουργίας χαοτικής κατάστασης ετοιμάζονται να επέμβουν, και εάν δεν βρουν την αφορμή που ζητούν, τότε η αφορμή αυτή θα μπορούσε να "εφευρεθεί",όπως με την ιστορία περί χρήσεως χημικών όπλων.Μην ξεχνάμε ότι το θέμα αυτό ξεκίνησε μόλις συνειδητοποιήθηκε στην Δύση ότι ο Άσαντ κερδίζει, αλλά και οι πολίτες τους (στη Δύση) άρχισαν να καταλαβαίνουν ποιοί είναι πραγματικά οι "εξεγερθέντες".



πηγη


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/05/h-kybernhsh-enekrine-th-xrhsh-ths-soudas-gia-epithesh-sth-syria.html#ixzz2SmawXUKN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου