Παστό κρέας χοιρινό, διατηρείται 1 χρόνο εκτός ψυγείου.
Υλικά
- 2 κιλά κρέας χοιρινό από μπούτι χωρίς κόκαλο
- περίπου 1/2 κιλό αλάτι χονδρό
- λάδι για το τηγάνισμα
- 2 πορτοκαλόφλουδες
- πιπέρι ολόκληρο (περίπου 10 κόκκους)
- μπαχάρι ολόκληρο (3 κόκκους)
Εκτέλεση
- Όπως είναι ολόκληρο το κρέας το χαράζουμε χωρίς να το χωρίζουμε και το αλατίζουμε πολύ καλά. Το βάζουμε σε μπολ γυάλινο στο ψυγείο για 5 μέρες.
- Στη συνέχεια το βράζουμε μέχρι να κραταει λίγο, το βγάζουμε και το στραγγίζουμε (από αυτό το κρέας μπορείτε να κρατήσετε λίγο για να το φάτε σαν βραστό είναι όνειρο).
- Βάζουμε λάδι αρκετό σε κατσαρόλα να κάψει καλά και βάζουμε τα μπαχαρικά και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Κόβουμε κομμάτια το κρέας εκεί που έχουμε χαράξει, το τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσει και μετά το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
- Το βάζουμε σε βάζα μαζί με το λάδι του να το σκεπάζει και το βάζουμε στο ψυγείο. Αυτό αντέχει και 1 χρόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου