ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Μια τελευταία ευκαιρία για την Κύπρο: Παράνομα μνημόνιο-δανειακή χωρίς έγκριση Βουλής!


Αυτό που προσπαθούσαν να αποφύγουν πάση θυσία η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε, το να μην περάσει από την Βουλή το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, φαίνεται ότι δεν θα το καταφέρουν.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας, Πέτρος Κληρίδης, ξεκαθάρισε σε δημόσιες δηλώσεις του ότι "Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί εφόσον δεν εγκριθεί από τη Βουλή" και ενημέρωσε ότι έχει στείλει ήδη την σχετική γνωμάτευση στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών..

Με βάση την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας, το μνημόνιο πρέπει να εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων για να τεθεί στη συνέχεια σε ισχύ.
Δηλαδή ότι έχει συμφωνηθεί και ότι πράξεις έχουν γίνει αυτή την στιγμή με κορυφαία, βέβαια την κατάσχεση ποσοστού των καταθέσεων στις τράπεζες, το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, η επιχειρούμενη συγχώνευση με την Τράπεζα Κύπρου κλπ είναι παράνομες ενέργειες!
Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι έλαβε την απαντητική επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα, στην οποία αναφέρεται ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, ως ενιαίο κείμενο, πρέπει να υποβληθούν στη Βουλή προς κύρωση, με βάση το άρθρο 169, παράγραφος 2, του Συντάγματος.
Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι έχει ήδη αποστείλει τη γνωμάτευση στους αρχηγούς των κομμάτων.
Το τι θα γίνει όταν τεθουν υπ'όψιν της εθνικής αντιπροσωπείας τα δύο κείμενα, είναι άγνωστο. Η κυβέρνηση έχει μια οριακή πλειοψηφία, αλλά δεν την έσωσε στο πρώτο ΟΧΙ. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από την ύπαρξη βιώσιμου εναλλακτικού σχεδίου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου