ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ «Χάθηκαν» 20.000 τυφέκια M-16 στο Κουβέιτ





Τεράστια ποσότητα φορητού οπλισμού αγνοείται από τις αρχές του μήνα ικανή να εξοπλίσει τους άνδρες μιας ολόκληρης Ταξιαρχίας ή ακόμη και Μεραρχίας. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με αφαίρεση τεράστιων ποσοτήτων πυρομαχικών τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε αποθήκη οπλισμού στο Κουβέιτ!


Το εντυπωσιακό στην υπόθεση ήταν ότι η αποθήκη σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εντελώς αφύλακτη κάτι που προφανώς διευκόλυνε το έργο των επιτήδειων που αφαίρεσαν όπως όλα δείχνουν ανενόχλητοι τα 20.000 τυφέκια μάχης και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.
Πρόκειται για όπλα της σειράς Μ-16 διαμετρήματος 5,56mm τα οποία ανήκαν στην κυβέρνηση του Κουβέιτ και η προμήθεια τους είχε γίνει από τις ΗΠΑ. Η ποσότητα των πυρομαχικών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας προσδιορίζεται σε 15.000 σφαίρες διαμετρήματος 9mm η οποία όμως είναι κατάλληλη για χρήση μόνο από πιστόλια και υποπολυβόλα και όχι για τυφέκια Μ-16 και Μ-4 που επίσης εκλάπησαν.
Η αποθήκη που είχε αποθηκευτεί ο οπλισμός βρισκόταν στην περιοχή Subiya και διευκρινίζεται σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ότι ήταν αφύλακτη.
Εντύπωση προκαλεί  τόσο η εξωφρενική παραδοχή της κυβέρνησης του Κουβέιτ ότι τα όπλα ήταν αφύλακτα (αναφέρεται απλά ότι διέρρηξαν 3 πόρτες) όσο και το ποια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.
Σημειώνεται ότι κάθε ένα από τα τυπικά κιβώτια συσκευασίας μεταφέρει 6 τυφέκια Μ-16 και ζυγίζει πάνω από 50Kg καθώς είναι κατασκευασμένα με ανθεκτική δομή για να αντέχουν σε σκληρές συνθήκες μεταφοράς οπουδήποτε στον κόσμο!
Συνεπώς η μεταφορά περισσότερων από 3.000 κιβώτια είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς απαιτεί μεγάλο αριθμό ανδρών και φορτηγών οχημάτων τα οποία θα πρέπει να εκτελούν δρομολόγια επί ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς.
Σημειώνεται ότι ο οπλισμός είχαν παραδοθεί στο Κουβέιτ στο πλαίσιο του προγράμματός Foreign Military Sales και προοριζόταν για τον εξοπλισμό μονάδων του στρατού της χώρας.
Θεωρείται ότι για την κλοπή είναι υπεύθυνη οργάνωση ισλαμιστών που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα αλλά και με το Ιράν και σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δεν αποκλείεται μέρος - ή ακόμα και το σύνολο - του οπλισμού, να διοχετευτεί στα χέρια των ισλαμιστών που μάχονται το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου