ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Δεν θέλουν τους Τούρκους στις διαπραγματεύσεις


Η ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, η οποία έχει επιφορτιστεί με το φάκελο των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο η Τουρκία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο, στην επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, όπως πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

"Η πολιτική διαδικασία θα πρέπει να αναπτυχθεί απευθείας ανάμεσα σε εμάς και στους Παλαιστινίους", απάντησε η Λίβνι στη δημόσια ραδιοφωνία, σε ερώτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Τουρκία στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που έχουν "παγώσει" από το Σεπτέμβριο του 2010.
"Η ιδέα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο", πρόσθεσε η Λιβνι, σε ό,τι αφορά μια δήλωση του Κέρι στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την οποία εκτίμησε ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει ρόλο "κλειδί" και να έχει μια "σημαντική συμβολή" στη διαδικασία ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστινίους.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, που έφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, αναμένεται να έχει απόψε συνομιλίες στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου