ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κερδίζει διαρκώς έδαφος το κόμμα του μάρκου στη Γερμανία





Ένας νέος πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί στην καγκελάριο Μέρκελ εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Ακούει στο όνομα «Alternative für Deutschland» (Εναλλακτική λύση για τη Γερμανία) που δημιούργησε ο… Μπερντ Λούκε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Το κόμμα είναι ευρύτερα γνωστό ως το κόμμα του μάρκου καθώς ο Λούκε έχει δεσμευθεί για επιστροφή της Γερμανίας στο εθνικό της νόμισμα.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι...
...ένα 25% των ερωτηθέντων θα ήταν διατεθειμένο να ακολουθήσει την εναλλακτική λύση για τη Γερμανία.
Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος «Alternative für Deutschland» θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου στο Βερολίνο ενώ το εγχειρίδιο της “Εναλλακτικής Λύσης” βασίζεται στο βιβλίο του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank Τίλο Σαραζίν, «Η Γερμανία μπορεί και μόνη της». Εκεί, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι η οικονομική ευρωστία της Γερμανίας δεν οφείλεται στην καθιέρωση του ευρώ με το επιχείρημα πως «Η οικονομική μεγέθυνση της χώρας είναι ακριβώς η ίδια όπως και πριν από το ευρώ» και «Οι γερμανικές εξαγωγές αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό προς τις χώρες εκτός Ευρωζώνης παρά εντός Ευρωζώνης. Η γερμανική οικονομία καθίσταται ολοένα και πιο ανεξάρτητη από τις χώρες του ευρώ».
Πηγή: freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου