ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ισραήλ: Η «συγγνώμη» δεν σημαίνει λήξη αποκλεισμού της Γάζας


Το Ισραήλ δεν πρόκειται να τερματίσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, παρά τη συγγνώμη που εξέφρασε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών στο πλοίο Mavi Marmara το 2010, όπως διεμήνυσε την Κυριακή το Τελ Αβίβ.


Η ζώνη ασφαλείας γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας επιβλήθηκε από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που έλαβαν χώρα το 2008-2009.
«Δεν έχουμε τίποτα κατά του παλαιστινιακού λαού. Ο ναυτικός αποκλεισμός πηγάζει μονάχα από ανησυχίες για την ασφάλεια, καθότι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες οπλισμού μέσω της θάλασσας», σχολίασε λιτά ο αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Άμος Γκιλάντ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του Στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα η Άγκυρα είχε θέσει τρεις όρους για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, απολογία για το θάνατο των ακτιβιστών από ισραηλινούς στρατιώτες, καταβολή αποζημίωσης στους συγγενείς των θυμάτων, και άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία του με το κ. Ερντογάν την Παρασκευή, ο κ. Νετανιάχου ικανοποίησε τους δύο πρώτους όρους, αλλά δεσμεύθηκε μονάχα για τη χαλάρωση του αποκλεισμού, παρά για τον τερματισμό του.

www.kathimerini.gr
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου