ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλα κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκίνηση πραξικοπήματος


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Ούγκο Τσάβες, διανύει μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής του, καθώς δίνει πραγματική μάχη, έπειτα και από τη νέα επιδείνωση της υγείας του, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να βλέπει «ξένο δάκτυλο» και «επίθεση του εχθρού» πίσω από αυτή την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος, Νίκολας Μαδούρο, συγκάλεσε την Τρίτη έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, ενώ αναφορικά με την επιδείνωση της υγείας του Τσάβες μίλησε για επίθεση από τους ιστορικούς εχθρούς της χώρας.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, θα έλθει μία στιγμή στην Ιστορία που θα μπορέσουμε να συστήσουμε μία επιστημονική επιτροπή, η οποία θα αποκαλύψει πως ο διοικητής Τσάβες είχε υποστεί επίθεση (από τους εχθρούς του) με αυτήν την ασθένεια. Οι ιστορικοί εχθροί αυτής της πατρίδας έψαξαν μία αχίλλειο πτέρνα για να πλήξουν την υγεία του» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Μαδούρο, ενώ , παράλληλα κατήγγειλε «συνωμοσίες» για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και κάλεσε τον στρατό να παραμείνει πιστός στην ηγεσία της χώρας, ενώ «κούνησε το δάχτυλο» και προς τις ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ ως υποκινητής τέτοιων συνωμοτικών δράσεων για τον οποίο δήλωσε «Αυτός ο υπάλληλος επιδιδόταν στην αποστολή της εξεύρεσης εν ενεργεία στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, αρχικά για να αντλεί πληροφορίες για την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεών μας και εν συνεχεία για να τους προτείνει αποσταθεροποιητικά σχέδια».

Ο αντιπρόεδρος Μαδούρο σημείωσε ότι ο Τσάβες διανύει τις «πιο δύσκολες ώρες της ζωής του», καθώς έχει χτυπηθεί άσχημα από τον καρκίνο.

Πηγή:  iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/93552#ixzz2MhSM3HgP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου