ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

«Αστραπή», «Ορμή» και «Γρύπας» αλλά και καταιγίδα πυραύλων ...Αύριο το πρωί !


Τρεις ασκήσεις ταυτόχρονα διεξάγει το Πολεμικό Ναυτικό με ανάπτυξη δυνάμεων στο Αιγαίο, από τη Λήμνο έως το Καστελλόριζο. Θα πραγματοποιηθούν και βολές επιφανείας-επιφανείας με… σύγχρονα όπλα και μετακίνηση συστοιχιών πυραύλων «Exoset» από τη Λήμνο στην Κρήτη.(αν επιτρέψει ο καιρός την ρυμούλκηση των στόχων )


Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση, με τα περισσότερα πλοία να βρίσκονται σε δράση, συνιστά και μήνυμα προς την Τουρκία η οποία το τελευταίο διάστημα επιχειρεί μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο Αιγαίο και μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται από χθες 13 Φεβρουαρίου και θα είναι έως την Παρασκευή 15 του μηνός, 4 φρεγάτες, 9 πυραυλάκατοι, 2 υποβρύχια (το ένα θα είναι το «Παπανικολής»), 3 ναρκοθηρευτικά, 1 κανονιοφόρος και 1 πλοίο γενικής υποστήριξης.

Τα πολεμικά πλοία θα συνεπικουρούνται από πέντε ελικόπτερα τύπου «Aegean Hawk». Όλες αυτές οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού θα διεξαγάγουν τις ασκήσεις «Αστραπή», «Ορμή» και «Γρύπας», αλλά θα υπάρξει συνεργασία τους με στόχο την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν βολές με πυραύλους «Exoset» και «Penguin», εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Στόχος θα είναι ένα παροπλισμένο πλοίο, ενώ οι βολές θα εκτελεστούν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.
Βπλή «Exoset» θα γίνει από συστοιχία εδάφους που μεταφέρθηκε από τη Λήμνο στη Μεγαλόνησο για τις ανάγκες της άσκησης. Παράλληλα, θα υπάρξει συνεργασία των ναυτικών δυνάμεων με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας με επίκεντρο το πεδίο βολής της Άνδρου.
Μεγάλης κλίμακας εκπαιδευτική δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού έχει να συμβεί απο τον περασμένο Νοέμβριο !

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου