ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΗΣΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ


58c55e713efcfd97ae673224c426d916 L
Εντολή σε όλους τους εφόρους της χώρας να παρέχουν στους οφειλέτες του δημοσίου όσες περισσότερες δόσεις μπορούν,
προκειμένου να εξοφλούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Η εντολή δίνεται υπό το φόβο του γενικού «παγώματος» πληρωμών από τους οφειλέτες, εν αναμονή της νέας ευνοϊκότερης ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα. Ετσι, θα παρέχεται κάθε διευκόλυνση στους πολίτες που θέλουν να πληρώσουν με δόσεις.
 Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε την Τετάρτη με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση να αντιμετωπίζουν πιο ελαστικά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που θέλουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Τους συνέστησε να χορηγούν όσο τον δυνατόν περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
 Οι οδηγίες προς τις εφορίες είναι το κυνήγι των οφειλετών να ξεκινήσει ήπια το πρώτο τρίμηνο μόνο με τηλεφωνικές οχλήσεις και ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να κλιμακωθεί.
 Προτεραιότητα αποτελούν οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.
Για ποιο λόγο δίνεις προφορικές εντολές-συμβουλές;
Κάθε μήνα εκδίδεις αμέτρητες αποφάσεις.
Βγάλε και μια ουσιαστική.
Γιατί μόνιμα πετάς το μπαλάκι στους εφόρους;
Τι είναι ο έφορος, ένα όργανο που λειτουργεί αυθαίρετα;
Αλλά ούτε να διαπραγματευτείτε με την τρόικα στα αυτονόητα, δεν είσαστε ικανοί.
Και ποιο είναι αυτό;
Ότι 2 εκατομμύρια άνεργοι με οφειλές που γεννηθήκαν τα τελευταία 2 χρόνια από τα χαράτσια τις εισφορές και όλα τα υπόλοιπα εφευρήματα σας, κοκκινίσατε τα Α.Φ.Μ. εκατομμυρίων ανθρώπων, χωρίς να έχει γεννηθεί πραγματική φορολογική υποχρέωση. Τουλάχιστον μικροί άνδρες δώστε την δυνατότητα με νόμο να ρυθμίσουν σε όσες δόσεις αντέχουν. Δεν τους κάνετε χάρη. Τους χρεώνεται πρόστυχα ανήθικα και άδικα και θα σας χαρίσουν χρήματα που δεν σας οφείλουν.
Χαιρετίζω την εφαρμοζόμενη δημοκρατικά διοίκησή σας.
απο τον έφορο.
http://makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου