ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ψάχνουν τον συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου

Ψάχνουν τον συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου


Ψάχνουν τον συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου 

Σε αναζήτηση του συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πήρε προς φύλαξη -όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών- το επίμαχο CD με την λίστα Λαγκάρντ που έφθασε στην Αθήνα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται η Προανακριτική Επιτροπή. 
Σήμερα προγραμματίζεται να εξεταστούν με διαδικασίες-εξπρές οι περίπου 43 συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών με βασικό ερώτημα ποιος πήρε την πρωτότυπη λίστα προκειμένου να την φυλάξει, καθώς ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι την έδωσε σε συνεργάτη του αλλά δεν θυμάται σε ποιον. 
Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία γύρω από το «στικάκι» με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι βουλευτές της Προανακριτικής Επιτροπής κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία που κατατέθηκαν μαζί με την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. στο «στικάκι» και έθεσαν ερωτήματα στους δύο πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρήστης που άνοιξε για πρώτη φορά το «στικάκι» με τη λίστα την 30η Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα και για περίπου μισή ώρα έκανε πολύ συγκεκριμένες αναζητήσεις.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν χθες στην Προανακριτική οι δύο πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ. ο εν λόγω χρήστης χρησιμοποίησε «λέξεις-κλειδιά» προκειμένου να αναζητήσει συγκεκριμένα ονόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λέξεις που πληκτρολογήθηκαν ήταν: «George Papandreou», «Papandreou», «Papakonstantinou», «Oikonomou» και «Kozani». Στην πρώτη αναζήτηση βρέθηκαν δύο καταθέτες με το επώνυμο Παπανδρέου και ένας ακόμη καταθέτης με διεύθυνση κατοικίας σε οδό Παπανδρέου. 
Στην αναζήτηση με τη λέξη «Παπακωνσταντίνου» βρέθηκε ένας καταθέτης και για την λέξη «Οικονόμου» δύο καταθέτες και αρκετά αποτελέσματα για την λέξη-κλειδί «Κοζάνη».
Παράλληλα, η πραγματογνωμοσύνη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ., που έχει κατατεθεί στην Προανακριτική περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και στοιχεία με τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατ. δολαρίων, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω τραπεζικός λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε Hedge Fund, με δικαιούχο τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί και διαχειρίστρια φέρεται η Μαρία Παντελή.

Πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου