ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ!



varvgeorgkapernar200213
Καταγγελία "βόμβα" του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Β. Καπερνάρου για συγγενικά πρόσωπα των Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη, που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Ζητά την απομάκρυνσή τους από την Προανακριτική Επιτροπή. Τι απαντούν οι βουλευτές της ΝΔ
Δύο συγγενικά πρόσωπα των βουλευτών της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη περιλαμβάνονται στην υπό έλεγχο λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρου, που ζητά την απομάκρυνση και των δύο από την αρμόδια Προανακριτική Επιτροπή.
Όπως δήλωσε ο κ. Καπερνάρος, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, υπάρχουν συγγενείς των δύο εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ και μελών της Προανακριτικής Επιτροπής!
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καπερνάρος αναφέρει, ότι θα πρέπει οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βαρβιτσιώτης να θέσουν εαυτούς εκτός Προανακριτικής, "καθώς υπάρχουν συγγενικά τους πρόσωπα στη λίστα".
"Για λόγους ευπρέπειας αλλά και διαφάνειας, ζήτησα σήμερα να θέσουν εαυτούς εκτός της προανακριτικής επιτροπής τόσο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καθώς ονόματα συγγενικών τους προσώπων περιέχονται στη λίστα. Για την ομαλή λειτουργία της επιτροπής αλλά και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά, θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση από τον αντιπρόεδρο αλλά και το μέλος της επιτροπής θα διευκόλυνε την έρευνα", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. Ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, απαντώντας και στη σχετική ανάρτηση του Β. Καπερνάρου.
Συνεχίζοντας να απαντά στους ισχυρισμούς του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε:
Η απάντηση Βαρβιτσιώτη
Την απάντησή του για του ισχυρισμούς του κ. Καπερνάρου έδωσε και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανακοίνωση που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
"Η δήλωση του κ. Καπερνάρου με την οποία ζητά να αποχωρήσω από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά τον κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ προσπαθεί να με στοχοποιήσει προσωπικά και να προκαλέσει εντύπωση και αποπροσανατολισμό στην υπόθεση γιατί: 1. Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από την λίστα ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σ' αυτή, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει.
2. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας.
3. Ο φορολογικός έλεγχος προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα ανήκει αποκλειστικά στο ΣΔΟΕ και όχι στη Βουλή.
4. Αποδεικνύει ότι το αντίγραφο της Λίστας Λαγκαρντ που παρέλαβε, σε αντίθεση με όλους τους Βουλευτές της ΝΔ που δεν την έχουμε στα χέρια μας, τo αξιοποιεί με εμφανή κουτσομπολίστικη διάθεση και όχι ως πραγματικό πειστήριο μιας αξιόποινης πράξης. Προσπαθεί να φέρει από το παράθυρο νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων που ποινικοποίησαν συγγενικές σχέσεις.
5. Κανένα από τα μέλη της επιτροπής -ούτε ο ίδιος- κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης μου, γιατί κάτι τέτοιο προσκρούει στο πνεύμα και γράμμα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και την λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή.
Προσωπικά, δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία", αναφέρει στην δήλωσή του.
Καπερνάρος: "Το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων δεν έχει να κάνει με πολιτικά κόλπα"
Νέα δήλωση - απάντηση στους κ.κ. Γεωργιάδη και Βαρβιτσιώτη έκανε ο κ. Καπερνάρος, μέσα από την προσωπική ιστοσελίδα του.
"Έθεσα, εχθές, υπόψιν της επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την εμπλοκή ονομάτων φυσικών προσώπων, οι οποίοι είναι, στενοί έως στενότατοι, συγγενείς μελών της επιτροπής και το έπραξα για λόγους ισορροπιών και ηθικής τάξεως. Με έκπληξη, πληροφορήθηκα τις αντιδράσεις και επίσημες δηλώσεις του αντιπροέδρου της επιτροπής, κ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, προφανώς, εξυπηρετώντας τις ιδιοτέλειες του, αντέδρασε, διεγείροντας απορίες, επικρίσεις και αποφθέγματα.
Απαντώντας στα όσα δήλωσε, τονίζω ότι δεν ασχολήθηκα με συγγενικά πρόσωπα, ούτε δικά του, ούτε κανενός άλλου, αλλά με εκείνον τον ίδιο, δίνοντας του την ευκαιρία να κρίνει, εάν για αυτόν τίθεται θέμα ευπρέπειας ή όχι, αποφασίζοντας ο ίδιος στην αυτοεξαίρεσή του.
Ουδέποτε σκέφτηκα να «επιτεθώ», είτε στον κύριο Γεωργιάδη, είτε στον κύριο Βαρβιτσιώτη, με την έννοια που αναφέρει ο τελευταίος, αλλά παρέθεσα στοιχεία και πραγματικά περιστατικά, αποδεικνυόμενα με έγγραφα, τα οποία και κατέθεσα στα πρακτικά της επιτροπής, με ταυτόχρονη διανομή αυτών σε όλα τα μέλη της. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία άλλωστε, οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά, αντικρούουν τους διάφορους εντυπωσιαστικούς ισχυρισμούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για λόγους που κατανοώ αλλά δεν συμμερίζομαι και δεν τους αποδέχομαι ως βάσιμους και αληθινούς. Τον κ. Βαρβιτσιώτη, άλλωστε, τον έχω επαινέσει και, μάλιστα, δημόσια, από την εκπομπή του κ. Γιώργου Παπαδάκη, για τον τρόπο που προεδρεύει της επιτροπής, ως αντιπρόεδρος αυτής. Κρίνω, ωστόσο, σκόπιμο να του υπενθυμίσω σήμερα ότι, η μέχρι τώρα πορεία μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι, στόχος μου δεν είναι η αυτοδιαφήμιση σε κιτρινοφυλλάδες, σε αντίθεση με εκείνους που κοσμούν τακτικά τα πρωτοσέλιδα τους. Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν διατηρώ καλές σχέσεις με διάφορα παπαγαλάκια, ούτε και έχω επιδείξει ποτέ ενδιαφέρον για το εν λόγω «άθλημα».
Ως προς τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, στα οποία αναφέρεται ο κύριος Βαρβιτσιώτης, επί αυτών έχουν φύγει τεράστιες περιουσίες, των λαών, από τους δυνάστες τους και μεταφέρθηκαν στις Ελβετικές τράπεζες, «καλή ώρα» όπως επί του Μάρκος στις Φιλιππίνες, του Αμίν Νταντά στην Ουγκάντα, του Μομπούτου στο Κονγκό και σε άλλα τέτοια καθεστώτα, όπως αυτά που έχει μυαλό του ο κύριος Βαρβιτσιώτης.
Επί της ουσίας, πάντως, θα πρέπει να θυμόμαστε, το τετριμμένο, αλλά ορθό, ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια, που σήμερα γίνεται τόσο επίκαιρο, όσο και το ότι ο Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται, για όσα, φέρεται να έκανε, με σκοπό να προστατεύσει τους συγγενείς του και κατ΄ επέκταση τον ίδιο. Τόσο εγώ, όσο και οι άλλοι συνάδελφοι – μέλη της επιτροπής, δηλώσαμε ότι, αν ήμασταν στην θέση των δυο κυρίων, θα είχαμε παραιτηθεί. Πάντα ενεργούσα έτσι, ως δικηγόρος και πράττω το ίδιο και ως βουλευτής.
Σε ότι έχει να κάνει με το παρόν των Ελλήνων και το μέλλον των Ελληνόπουλων, δεν χωράνε πολιτικά κόλπα. Αυτά που ξέρανε κάποιοι μέχρι σήμερα, έχουν τελειώσει, και ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουν", αναφέρει ο κ. Καπερνάρος.
Συνεχίζονται οι εργασίες της Επιτροπής. Έψαχναν στη λίστα με "λέξεις κλειδιά"
Με τους δύο πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που κατέθεσαν χθες και συνεχίζουν σήμερα, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.
Την Πέμπτη, η Προανακριτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει να εξετάσει με διαδικασίες εξπρές, τους περίπου 43 στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με μοναδικό ερώτημα αν ήταν το πρόσωπο στο οποίο ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι έδωσε προς φύλαξη, χωρίς να θυμάται, όμως, σε ποιόν, το επίμαχο cd, που είχε σταλεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Πάντως την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πραγματογνώμονες της ΕΛΑΣ, που συμμετείχαν στην εξέταση του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ, εξήγησαν ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αναζήτηση με λέξεις - κλειδιά και να ανοιχτούν τα 47, που περιείχε το ηλεκτρονικό αρχείο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες ο πρώην υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε για την αναζήτηση τις "λέξεις - κλειδιά", "George Papandreou", "Papakonstantinou" και "Κοzani".
Να σημειωθεί ότι η πραγματογνωμοσύνη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛΑΣ, που έχει κατατεθεί στην Προανακριτική Επιτροπή, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και στοιχεία με τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατ. δολλαρίων, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει σε Hedge Fund, με δικαιούχο τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί και διαχειρίστρια φέρεται να είναι η κ. Μαρία Παντελή.
NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου