ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ


Βάζουν πρόστιμα αλλά δεν μαζεύουν έσοδα. Το ΣΔΟΕ έβαλε πρόστιμα 258 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν μήνα, τον Ιανουάριο του 2013, αλλά είναι αμφίβολο αν εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ.

«Τα πρόστιμα επιβάλλονται, συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου, αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και μετά το θέμα είσπραξης είναι στα χέρια των εφοριακών» σημειώνουν πηγές του ΣΔΟΕ τα οποία αναδεικνύουν το θέμα της γραφειοκρατίας που εξακολουθεί να μαστίζει την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των προστίμων που επιβάλλονται αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την αλλαγή στον τρόπο είσπραξης των προστίμων και ζητούν να εισπράττονται..... όπως οι κλησεις της Τροχαίας, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Σύμφωνα με την εισήγηση αυτή το ΣΔΟΕ θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα π.χ. για μη έκδοση αποδείξεων, τα οποία θα είναι άμεσα απαιτητά. Θα δίνεται περιθώριο πληρωμής του προστίμου εντός δέκα ημερών, ενδεχομένως με κάποια έκπτωση όπως συμβαίνει και με τις κλήσεις της Τροχαίας και η πληρωμή θα γίνεται απευθείας στις Τράπεζες χωρίς να συντάσσονται εκθέσεις ελέγχου και χωρίς να περνούν τα πρόστιμα από την Εφορία.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου