ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κεραυνοί Ιράν κατά Ισραήλ - «Σύντομα θα πάρουμε εκδίκηση για τη θάνατο του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης»!!

                         
Το Ιράν πρόκειται σύντομα να πάρει εκδίκηση από το Ισραήλ για το θάνατο του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, δήλωσε σύμβουλος του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei.


Ο Hessam Khoshnevis σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη ύστερα από ισραηλινή επιχείρηση, την οποία βέβαια το Τελ Αβιβ δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε και καταδικάσει. Ο Ali Shirazi εκπρόσωπος του Khamenei στην ταξιαρχία Quds (επίλεκτο σώμα των φρουρών της επανάστασης) δήλωσε πιο συγκεκριμένα:


«Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι γρήγορα θα πάρουμε εκδίκηση για το θάνατο του Hessam Khoshnevis από τους Ισραηλινούς και οι εχθροί μας είναι αδύνατο να σταματήσουν τον ιρανικό λαό με τέτοιες ανόητες πράξεις», είπε ο Shirazi, για να συμπληρώσει ότι «η αποφασιστικότητα του Ιράν εναντίον του Ισραήλ είναι τώρα ισχυρότερη».


Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες από το ιρανικό πρακτορείο PressTv και το al arabiya συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν την ουδέτερη περιοχή στα υψίπεδα του Γκολάν καταδιώκοντας αντάρτες οι οποίοι είχαν προηγουμένως καταφέρει να πάρουν ένα άρμα μάχης του συριακού Στρατού.


Η κατάσταση όμως στη Συρία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς η ένα μέρος του συνασπισμού που μάχεται το καθεστώς του Bashar Al Assad κατηγόρησε την φιλοϊρανική Hezbollah πραγματοποίησε επίθεση σε τρία χωρία στη μεθόριο με το Λίβανο στην περιοχή του Qusayr. Την επίθεση της Hezbollah ανέφερε το εθνικό συμβούλιο της Συρίας (SNC) το οποίο πρόσθεσε πως από αυτή σκοτώθηκαν άμαχοι αλλά και οξύνθηκαν «και οι εθνοτικές αντιθέσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Το SNC κατηγόρησε τη Hezbollah ότι στην επίθεσή της ενέπλεξε «βαρέα όπλα και κάτω από την προστασία του συριακού Στρατού»


«Αυτή είναι μια σοβαρή απειλή για τις συρο-λιβανικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» δήλωσε το SBC (σ.σ. τώρα βέβαια που είδε την σταθερότητα και την ειρήνη μόνο αυτό γνωρίζει) καλώντας ταυτόχρονα τη λιβανική κυβέρνηση να θέσει ένα τέλος στην επιθετικότητα αυτή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_2683.html#ixzz2LBm7NUWu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου