ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κατά κύματα συρρέουν στη Χρυσή Αυγή... Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ε.Δ & Σ.Α!!


Οι απίστευτες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων, αλλά και στους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτές... 


αποτυπώθηκαν την 31η Ιανουαρίου -ημέρα πληρωμής-, δημιουργούν νέα δεδομένα στο μέτωπο της κοινωνικής αναταραχής, η οποία φαίνεται ότι αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Ήδη οι απόστρατοι, οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές συντάξεων της τάξεως του 50% και πλέον, προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τις ενώσεις και σωματεία τους. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται απόλυτη σύμπνοια σε επίπεδο ενώσεων και «αγωνιστικής διάθεσης», ενώ από το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο αριθμός των μηνυμάτων αγανάκτησης από αποστράτους που κατακλύζει το διαδίκτυο είναι πρωτοφανής.

Ακόμα και γνωστά κομματικά στελέχη της ΝΔ, προερχόμενα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, διαχωρίζουν τη θέση τους με τα μηνύματα τους στα social media. Κερδισμένη της όλης υπόθεσης είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία υποδέχεται κατά κύματα τους αγανακτισμένους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα για περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των νέων συνταξιούχων και «εξαφάνιση» του εφάπαξ έχει φέρει κύμα παραιτήσεων στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου, 230 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι περισσότεροι μάχιμοι, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και ακολουθούν πολλοί άλλοι, αφού ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες τα στελέχη που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Στουρνάρας δεν πτοείται, ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά τροποποιήσεις και παραπέμπει στην «κακή» «τρόικα». Όμως αυτό που δεν αντιλαμβάνεται είναι ότι με το φοροεισπρακτικό και φορομπηχτικό πακέτο που επέβαλε, σε συνδυασμό με τις ανηλεείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έσπειρε ανέμους και σε λίγο θα θερίσει θύελλες και τότε η κατάσταση δεν θα μαζεύεται, όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς....
( εφημ .ΠΑΡΟΝ 03/02/2013 – Σ.Λ.) http://staratalogia.blogspot.gr

veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου