ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να μπεί στη Συρία

Ο πρόσφατος βομβαρδισμός της Συρίας από το Ισραήλ ήταν μόνο η αρχή... Στα άμεσα πλάνα του Ισραήλ, υπό την αμέριστη συμπαράσταση των Η.Π.Α, συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις πλήρους κλίμακας με στόχο την εισβολή σε Συριακά εδάφη. 

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης antiwar.com οι Η.Π.Α όχι μόνο...έδωσαν το «πράσινο φώς» για την επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας αλλά δίνουν το ελεύθερο και για μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, δίχως να γίνεται αναφορά από τους αξιωματούχους των Η.Π.Α για περιορισμούς στην έκταση και την κλίμακα αυτών. 

Το νέο στρατιωτικό σχέδιο των Ισραηλινών, το οποίο βρίσκεται σε προπαρασκευαστικά στάδια, καλεί όχι μόνο σε περισσότερες επιθέσεις στο εσωτερικό της Συρίας αλλά σε μία κατάληψη εδαφών πλήρους κλίμακας κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ισραήλ (Purple Line), με σκοπό την τοποθέτηση Ισραηλινών στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων σε έκταση 10 μιλίων. 

Οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ είχαν ως κύριο στόχο εγκατάσταση στρατιωτικών ερευνών, με την επίθεση σε πομπή οχημάτων μεταφοράς στρατιωτικού οπλισμού που όδευε προς το Λίβανο να λειτουργεί ουσιαστικά ως κίνηση αντιπερισπασμού. 

Η κυβέρνηση της Συρίας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τα ερείπια της βομβαρδισμένης εγκατάστασης στρατιωτικών ερευνών, για την οποία αρκετοί ειδικοί αναφέρουν ότι φυλασσόταν από Ρώσους στρατιώτες. Δηλώσεις, όμως, Δυτικού διπλωμάτη μας οδηγούν και σε νέα δεδομένα: η εγκατάσταση φυλασσόταν ακόμη από 3.000 μέλη της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς. 

Το Ισραήλ λειτούργησε εν πρώτοις αποτρεπτικά καθώς η στρατιωτική πομπή αναφέρεται ότι μετέφερε αντιαεροπορικούς πυραύλους οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Hezbollah για να αποτρέψουν τις σιωνιστικές επιθέσεις στον Λίβανο.

Οι νέες αεροπορικές επιθέσεις ενδέχεται να στοχεύσουν τις περιοχές γύρω από Ιρανικό Κέντρο Παρακολούθησης. Το σχέδιο εδαφικής εισβολής ("νεκρής ζώνης") είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μία ανεξέλεγκτη και εκρηκτική κλιμάκωση. Το Ισραήλ έχει ήδη μία καθορισμένη de facto ζώνη 10 μιλίων στα Υψίπεδα του Γκολάν έπειτα από τα εδάφη που κατέλαβε το 1967 από τη Συρία κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Τον τελευταίο περίπου μισό αιώνα το Ισραήλ έχει εποικήσει την συνοριακή γραμμή με 20.000 κατοίκους, και η νέα ζώνη αναμένεται να αποτελέσει ακόμη μία σιωνιστική αρπαγή εδαφών.
Μέσα σε όλα αυτά, αναφοράς υποδεικνύουν επίσης ότι οι Η.Π.Α σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Συρία κατά μονάς, πλήττοντας στόχους γύρω από το Χαλέπι σε περίπτωση που οι ισλαμιστές τρομοκράτες πλησιάσουν στις εγκαταστάσεις χημικών όπλων.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου