ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ


Αλλάζοντας κανάλι τηλεόρασης όταν το παιδί παρακολουθεί, μπορείτε να βελτιώσετε τη συμπεριφορά του αλλά η πολύ παρακολούθηση τακτικών προγραμμάτων μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες, αναφέρει νέα έρευνα.

Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Pediatrics’, ερευνητές ανέφεραν ότι παιδιά που δεν πήγαιναν ακόμα σχολείο περνούσαν λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας βίαια προγράμματα, όταν οι ερευνητές τους ζήτησαν, σε τυχαία σειρά, να συμμετάσχουν σε προγράμματα που ενθάρρυναν την αντικατάσταση των σώου που περιείχαν επιθετικότητα, με εκπαιδευτικά προγράμματα ή προγράμματα που χτίζουν την ενσυναίσθηση, σε σύγκριση με ομάδα ελέγχου.

Ο Dr. Dimitri Christakis, από το Seattle Children's Research Institute, έδειξε ότι μια παρέμβαση για την τροποποίηση των συνηθειών παρακολούθησης τηλεόρασης σε μικρά παιδιά μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γενική κοινωνική και συναισθηματική ικανότητα και πως τα αγόρια οικογενειών χαμηλού εισοδήματος μπορεί ενδεχομένως να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα οφέλη. Πρόσθεσε ότι αν και η τηλεόραση εμπλέκεται συχνά ως αιτία πολλών προβλημάτων στα παιδιά, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί μέρος της λύσης.

Δεν υπήρχε διαφορά στο συνολικό χρόνο παρακολούθησης τηλεόρασης στις 820 οικογένειες στην έρευνα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή αυτά που επηρεάζουν θετικά την κοινωνική συμπεριφορά ήταν για παράδειγμα η ‘Ντόρα η εξερευνήτρια’. Δεύτερη κατηγορία που επηρέαζε θετικά τη συνεργασία στην επίλυση προβλημάτων και επίλυση διαμάχης χωρίς βία-αλλά ασταθώς, ήταν για παράδειγμα το ‘Mickey Mouse Clubhouse.’

Τα προγράμματα που καταγράφηκαν στο ημερολόγιο κωδικοποιήθηκαν για αξιολόγηση, περιεχόμενο και ρυθμό.

Ειδικοί ενθάρρυναν τους γονείς να παρακολουθούν τηλεόραση με τα παιδιά τους.

Στους 6 μήνες, τα παιδιά στην ομάδα παρέμβασης έδειξαν σημαντικά λιγότερη επιθετικότητα και περισσότερο θετική συμπεριφορά σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου και η επίδραση διήρκεσε 12 μήνες.

Η παιδίατρος Dr. Claire McCarthy, του Boston Children's Hospital, δήλωσε ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούν γονείς και παιδιά σχετικά με το πώς η παρακολούθηση βίαιων προγραμμάτων μπορεί να προκαλέσει επιθετική συμπεριφορά και να δώσουν πρακτικούς τρόπους να μετατοπιστεί η παρακολούθηση.

Η McCarthy συμβουλεύει οι γονείς να ενημερώνονται, να παρακολουθούν αυτό που βλέπουν τα παιδιά τους σε όλες τις μορφές και να συζητούν χωρίς να ασκούν κριτική.

Να εκπαιδεύσουν σχετικά με τα μέσα ψυχαγωγίας, αρχίζοντας από μικρή ηλικία και να ελέγχουν ότι αυτό που παρακολουθούν είναι κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών.
πηγη

1 σχόλιο:

  1. Ή τηλεόραση δεν έχει πειράξει μόνο τα παιδιά, αλλά επίσης έχει ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΕΙΡΑΞΕΙ τα μεγάλα.
    Όλα αυτά που δείχνει η Τ.V είναι άριστα σχεδιασμένα για να μας σκοτίσουν την διάννοια, να μας στεναχωρήσουν, να μας κάνουν να μην έχουμε καλή ψυχολογία, αλλά κυριοτέρως, να μας ΣΟΚΑΡΟΥΝ και να μας κάνουν απο τον φόβο να είμαστε πιστάπιόνια και στρατιωτάκια του κάθε "νόμου" παρανόμου που οί αλήτες, και χωρίς Θεό και συναισθήματα πολιτικοί,βγάζουν κάθε λίγο για να καταλάβουν ένα και μόνο πράγμα...κατά πόσο μας κάνουν αδρανείς, αναίσθητους, απαθείς και φοβισμένους.
    Ρίξτε μιά παρατηριτική ματιά στον δρόμο στα πρόσωπα των συνανθρώπων σας για να δείτε πως είναι και θα καταλάβετε κατά πόσο επηρεάζει το δόγμα της σκοτεινής τηλεόρασης που μας προσφέρει.
    ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΡΑΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΣΑ-ΙΤ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή