ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Η άμυνα της Τουρκίας σε κίνδυνο»

«Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ένα ειδικό αεροσκάφος που είναι ικανό να καταστρέψει τα αντιπυραυλικά συστήματα Patriot, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Πρόκειται για αναφορά της ρωσικής εφημερίδας Ισβέστια για τη δημιουργία από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ενός ειδικού αεροσκάφους που μπορεί να ανιχνεύσει και τα καταστρέψει τα αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα Patriot.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει τον τίτλο στο νέο αεροσκάφος «δολοφόνος του Πάτριοτ».

Ρωσική στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι «η δοκιμαστική περίοδος λήγει το Μάιο και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια για μαζική παραγωγή».

Οι πληροφορίες ομιλούν για ένα νέο τύπο μαχητικού αεροσκάφους βασισμένου στο Su-25 που θα αποκτηθεί από την Ρωσική πολεμική αεροπορία το 2014.

Η ρωσική στρατιωτική πηγή αναφερόμενη στο αντιπυραυλικό σύστημα Patriot που εγκαταστάθηκε στην Τουρκία θα αναφέρει:

«Αυτό το νέο μοντέλο (αεροσκάφους) ακόμη και τα νέα αμερικανικά συστήματα Patriot έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν και έχουν τη δυνατότητα να τα καταστρέψουν. Για παράδειγμα, τα συστήματα Patriot και μία σειρά από δομές που εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία, λόγω του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, μπορούν να γίνουν αναποτελεσματικά», είπε.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα – γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- το νέο μοντέλο μαχητικού αεροσκάφους su-25 έχει την ικανότητα να χτυπήσει και άλλες επίγειες εγκαταστάσεις.

Τα νέα αεροσκάφη είναι εφοδιασμένα με συστήματα που εντοπίζουν κάθε ακτινοβολία που πέφτει επάνω τους και χάρη στην τεχνολογία αυτή, ο πιλότος γνωρίζει, ανά πάσα στιγμή, ποιο ραντάρ τον έχει ανιχνεύσει.

--
The Hellenic Information Team
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου