ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

1 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ έδωσε ο Καμίνης

Μνημόνιο υπέγραψε ο Καμίνης με τρεις τουλάχιστον ΜΚΟ για την χορηγία 952.000 ευρώ προς αυτές, χωρίς καν να θέσει το ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών. Ο σκοπός της εν λόγω χορηγίας είναι η δημιουργία πέντε δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας και συγκεκριμένα κέντρου ημέρας, υπνωτηρίου, κέντρου σίτισης, κέντρου διαμεσολάβησης και κοινωνικού φαρμακείου. Αυτά τα χρήματα δεν αφορούν, βέβαια, την εκμίσθωση κτηρίων, όπως θα επέβαλε η κοινή λογική, αφού αυτή την δαπάνη την καλύπτει ο δήμος.

Το σκανδαλώδες, φυσικά, δεν είναι η δημιουργία δομών αλληλεγγύης για τους συνέλληνες μας που έχουν ανάγκη (ασχέτως που ο Καμίνης θα τα διαθέσει όλα αυτά σε λαθρομετανάστες, τελικά…), αλλά το γεγονός ότι...

το όλο εγχείρημα έγινε χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και ουσιαστικά χωρίς να χρειάζεται, αφού όπως τονίζει δημοτικός σύμβουλος έχει ήδη κατασκευαστεί υπνωτήριο από τον δήμο με κόστος 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο δεν χρησιμοποιείται. Αντιστοίχως από το 1999 λειτουργεί το Ίδρυμα Αστέγων, το οποίο περιλαμβάνει κοινωνικό φαρμακείο και κοινωνικό παντοπωλείο, όμως δεν επιλέχθηκε για να κατευθυνθούν εκεί τα κονδύλια.

Με αδιαφανείς διαδικασίες ο λαθροδήμαρχος Καμίνης, που κανονικά έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, λόγω του ότι εκλέχθηκε παρανόμως, μοιράζει λεφτά στις ΜΚΟ, την ίδια ώρα που ο Ελληνικός Λαός πένεται. Και για όσους πουν ότι «ναι μεν, αλλά ο σκοπός είναι ιερός», εμείς να συμφωνήσουμε ότι ο σκοπός είναι όντως ιερός, αφού τέτοιες δομές τις έχουν ανάγκη πλέον, δυστυχώς, πολλοί Έλληνες, όμως η εμπειρία δείχνει ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά. Ήδη σε προηγούμενη «κοινωνική δράση» του δήμου Αθηναίων, οι προσφορές των Ελλήνων για τους φτωχούς καταλήξανε στα σκουπίδια και οι ήδη υπάρχουσες δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας έχουν τεθεί σε αδράνεια, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στον τομέα ΜΚΟ και να λαμβάνουν πακέτα χρημάτων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου