ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο και οι Έλληνες ευρωβουλευτές θεωρούν τον Ελληνικό Μαίανδρο της Χρυσής Αυγής ναζιστικό σύμβολο!!!

Τι κάνει η Ελένη Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θεσμό που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και τις μειονότητες;

Μετά από μήνες συζητήσεων και έντασης ο Ιταλός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Φιάμμα Ναϊρενστάϊν, επικαλέστηκε άρθρα του Καταστατικού και του Κανονισμού της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να αρνηθεί τη διαπίστευση δύο βουλευτών, μεταξύ των οποίων η Ελένη Ζαρούλια, που όπως είπε ανήκουν σε ρατσιστικά και αντισημιτικά πολιτικά κόμματα, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Τουλάχιστον 10 βουλευτές, από 5 διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες, τάχθηκαν κατά της συμμετοχής της βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εγείροντας ζήτημα παραβίασης του ευρωπαϊκού καταστατικού, με το επιχείρημα ότι ανήκουν σε ρατσιστικά πολιτικά κόμματα.

Το θέμα θα κληθεί να εξετάσει η Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και, όπως προβλέπεται, είτε θα προτείνει την επικύρωση των διαπιστευτηρίων, είτε να μην τα επικυρώσει, είτε τέλος, να αφαιρέσει ορισμένα από τα κοινοβουλευτικά τους δικαιώματα, στη συμμετοχή ή εκπροσώπησή τους στις εργασίες της Συνέλευσης ή στα θεσμικά της όργανα.

Αν η Επιτροπή καταλήξει σε απόφαση που θα αναφέρεται σε μία από τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, το θέμα θα έλθει προς συζήτηση και απόφαση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, τέλος της εβδομάδας. 

Ποιοί μετέχουν από την Ελλάδα
Επικεφαλής της υπό νέας σύνθεσης ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει τοποθετηθεί η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη .
Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμπληρώνεται από τα παρακάτω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη:
Οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Πέτρος Τατσόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, η Μαρία Γιαννακάκη από την ΔΗΜΑΡ, η Θεοδώρα Τζάγκρη και ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ, η Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και οι Φωτεινή Πιπιλή, Ελενα Ράπτη, Σπύρος Ταλιαδούρος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Νέα Δημοκρατία. 

Εστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό για την Ζαρούλια
Με μια ανοικτή επιστολή για τη δράση της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε πρόσφατα ο Μπένγιαμιν Αμπτάν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος ΕGAM, στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Αμπτάν παρενέβη ζητώντας τον αποκλεισμό της Ελένης Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής, από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όργανο με πρωταρχικό σκοπό την προστασία και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, μετά το χαρακτηρισμό των μεταναστών ως «υπανθρώπων» από την Ελένη Ζαρούλια.

Ο πρόεδρος του EGAM δηλώνει ότι η παρουσία της κυρίας Ζαρούλια στην ελληνική αντιπροσωπεία αποτελεί «δυσφήμιση για την Ελλάδα στην Ευρώπη» και καταρρίπτει την αυτόματη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, μετά το ποσοστό που κέρδισε στις εκλογές, όπως θα μπορούσε να συμβεί για κάθε άλλο κόμμα.
«Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν μιλάμε για αυτοματισμούς, αλλά για πολιτικές επιλογές και η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα» επισημαίνει ο κ. Αμπτάν, δίδοντας έμφαση στον φιλοναζιστικό χαρακτήρα του κόμματος: «έμβλημα εμπνευσμένο από τη σβάστικα, Mein Kampf ως σημείο αναφοράς, χαιρετισμός χιτλερικός, άρνηση του Ολοκαυτώματος, απειλές κατά δημοσιογράφων, επιθέσεις εναντίον εκείνων που θεωρούν «φυλετικά μη Έλληνες», αντισημιτισμός ως ιδεολογία και ρατσισμός ως πρόγραμμα, η Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε πρόσφατα τους μετανάστες ως «υπανθρώπους», χρησιμοποιώντας τη ρατσιστική ταξινόμηση του εθνικοσοσιαλισμού η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση των έξι εκατομμυρίων εβραίων και το αιματοκύλισμα της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα, η Χρυσή Αυγή είναι ένα νέο-ναζιστικό κόμμα». 

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Για το ναζισμό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει ότι «είναι άκρως επίκαιρος και η επικινδυνότητά του δεν εξαφανίζεται», παραθέτοντας παραδείγματα εκκόλαψης του αυγού του φιδιού στη Λετονία (Waffen SS), στην Ουγγαρία («Ουγγρική Φρουρά» Jobbik) και στην Αυστρία (FPO).

«Η ομαλοποίηση της Χρυσής Αυγής με την παρουσία εκπροσώπων της στην ελληνική εθνική αντιπροσωπεία θα ενισχύσει αυτή την επικίνδυνη τάση» εκτιμά ο κ. Αμπτάν.
«Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η επιστολή θα μπορούσε να απευθύνεται και στους προέδρους των άλλων κομμάτων μελών της αντιπροσωπείας, αλλά απευθύνεται σε εσάς, διότι είστε ο ηγέτης του μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος και έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη σύνθεση» εξηγεί κλείνοντας την επιστολή του ο πρόεδρος του EGAM.
«Εσείς μπορείτε να αποκλείσετε τη νεοναζί Ελένη Ζαρούλια από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου