ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ... Η ΡΩΣΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...!!!


Το συριακό καθεστώς χάνει όλο και «περισσότερο» τον έλεγχο της χώρας και η νίκη της αντιπολίτευσης σε αυτή την πολύμηνη σύγκρουση δεν αποκλείεται, δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Όσον αφορά τη νίκη της αντιπολίτευσης, δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, και θα πρέπει να δούμε τα πράγματα κατά πρόσωπο. Το συριακό καθεστώς και η κυβέρνηση χάνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος αναγνωρίζει ότι είναι πιθανή η νίκη των αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο η Μόσχα συνεχίζει να στηρίζει.

«Η αναγνώριση της αντιπολίτευσης, και η βοήθεια των ανταρτών σε όπλα που προέρχονται από το εξωτερικό ενθαρρύνει την αντιπολίτευση», ανέφερε επίσης ο Μπογκντάνοφ, στο πρακτορείο Ria Novosti.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απομάκρυνση των υπηκόων της από τη Συρία. «Εξετάζουμε μια πιθανή εκκένωση. Έχουμε σχέδια κινητοποίησης και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τις περιοχές που βρίσκονται οι πολίτες μας», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ενώ η αντιπολίτευση της Συρίας πιθανώς να επικρατήσει, η σύγκρουση θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες και να έχει χιλιάδες θύματα.

Η ομολογία του ανώτατου Ρώσου διπλωμάτη για την πιθανή νίκη των αντικαθεστωτικών στη Συρία σχολιάστηκε με έναν σαρκαστικό υπαινιγμό από την αμερικανική διπλωματία. « Η ρωσική κυβέρνηση επιτέλους ζει στην πραγματικότητα και αναγνωρίζει ότι οι μέρες του καθεστώτος είναι μετρημένες», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ.

Η Συρία είναι βυθισμένη σε εμφύλια σύρραξη από τον Μάρτιο του 2011, όταν η λαϊκή δυσαρέσκεια ενάντια στην εξουσία του Ασαντ μετατράπηκε σε ένοπλη εξέγερση.

Η βία που διαρκεί ήδη 21 μήνες έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


----------------------------------

stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου