ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΑ:ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!(;;)


Κλιμακώνουν το ΝΑΤΟ και η Τουρκία τις κινήσεις τους απέναντι στην Συρία,
επιμένοντας στην εγκατάσταση των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστοιχιών Patriot PAC-3 στη νότια Τουρκία, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε περίπτωση που η κρίση στα τουρκοσυριακά σύνορα εξελιχθεί σε "θερμή σύγκρουση" με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών βλημάτων κατά της Τουρκίας και των συστοιχιών Patriot και μάλιστα με χημικές κεφαλές, όπως θέλουν οι "σκληροί" στρατηγοί του συριακού Στρατού. 
Όπως αναφέρουν πηγές του ΝΑΤΟ, αφίχθηκε στην Τουρκία η τεχνική ομάδα εγκατάστασης των συστοιχιών Patiot PAC-3 που θα μεταφερθούν από την Γερμανία και την Ολλανδία για να παράσχουν προστασία σε στρατηγικά σημεία της τουρκικής επικράτειας που βρίσκονται εντός της ακτίνας δράσης των συριακών βαλλιστικών βλημάτων SCUD-B/-C/-D.
Η ομάδα αποτελείται από 30 άτομα, Αμερικανούς, Γερμανούς και Ολλανδούς και... αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Ερχάτς της Μαλάτια όπου εδράζεται και το αντιβαλλιστικό ραντάρ της συμμαχίας που θεωρείται "πρωτεύων στόχος" για τα βαλλιστικά όπλα, είτε της Συρίας, είτε του Ιράν (αφού δεν αποκλείεται να έχουμε διπλή προσβολή).
Για την μεταφορά τους από το αεροδρόμιο μέχρι το σημείο τοποθέτησης των συστοιχιών, ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν επιθέσεις Κούρδων ανταρτών. Θα μείνουν στην Μαλάτια μέχρι αύριο και εν συνεχεία θα επιθεωρήσουν εγκαταστάσεις στα Άδανα, στο Χατάι, στη Γκαζιαντέπ και στη Σανλιούρφα. Συνολικά θέλουν να μελετήσουν τις τοποθεσίες σε συνολικά δέκα τουρκικές πόλεις, αναφέρουν πηγές του ΝΑΤΟ.
Από εκεί και πέρα η μεταφορά των συστοιχιών θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο με τελικό στόχο να είναι επιχειρησικές πριν το τέλος του έτους.
Αυτό δίνει και ένα μέτρο του πότε αναμένεται η έναρξη επιχειρήσεων στην Συρία από την πλευρά του ΝΑΤΟ, είτε αυτή θα είναι με την μορφή no-fly-zone, είτε κανονική εισβολή από την Τουρκία, αλλά και από την Ιορδανία.
Σημειώνεται ότι τόσο η Ρωσία, όσο και η Συρία έχουν προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση των Patriot στην Τουρκία, καθώς οι μεν συστοιχίες θα στοχοποιηθούν άμεσα, η δε κίνηση θα εκληφθεί ως "πρόκληση που θα απαντηθεί"...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου