ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

… απλή λογική…


Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.

Έτσι δε λέει μια λαϊκή μας παροιμία;

Σπίτι μας όμως δε νοείται μόνο ο στεγασμένος χώρος που κατοικούμε με την οικογένειά μας, αλλά ο ευρύτερος χώρος που έχουμε βάλει φράχτη και λέμε πως αυτός ο χώρος μας ανήκει. Είναι ο δικός μας...

χώρος. Τον περιποιούμαστε γενικώς και φροντίζουμε να μη μας τον καταπατήσει κανένας και κάποιοι κάνουν ακόμα και φόνο για μια σπιθαμή εδάφους.

Στο οικόπεδο που λέγεται Ελλάς και έχουμε όλοι τα σπίτια μας, έχουμε βάλει και εκεί ένα φράχτη που λέγεται εθνικά σύνορα και θα πρέπει με το ίδιο σθένος να το υπερασπιστούμε από αυτούς που θέλουν να μας το καταπατήσουν και να βλάψουν τα συμφέροντά μας.

Στο οικόπεδο που λέγεται Ελλάς έχουμε μάθει από τα γεννοφάσκια μας να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα για να συνενωγιόμαστε που δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να μας την μπασταρδέψει.
Το οικόπεδο που λέγεται Ελλάς έχει μια μακραίωνη και δοξασμένη ιστορία, που οι ξένοι επειδή δεν έχουν το ανάστημα να τη φτάσουν προσπαθούν να την κοντύνουν και κάνουν τα πάντα να την υποτιμήσουν ή να την αποκρύψουν.

Το κακό είναι πως και ντόπιοι πληρωμένοι πράκτορες προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια ή από ανθελληνικό ιδεολογικό παραλήρημα, ή γιατί είναι έμμισθοι υπάλληλοι ξένων συμφερόντων που έχουν λόγο να μας κάνουν κακό.

Το ωραιότερο αυτό οικόπεδο του κόσμου δεν ευτύχισε να έχει πατριώτες κυβερνήτες, αλλά ούτε κατοίκους που να το αγαπούν και να το φροντίζουν.

"Μακριά απ’ τον κ….. μου κι’ ας είναι και ένα μέτρο".

Δυστυχώς αυτοί είμαστε.

“Εγώ να μαι καλά” σου λέει ο άλλος και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

“Αμύνεστε περί πάτρις” λέγανε οι αρχαίοι πρόγονοί μας και ήταν υπερήφανοι και ευτυχισμένοι που πεθαίνανε για την πατρίδα τους.

Ο Κομφούκιος που έζησε στην Κίνα το 500 π.Χ., την ίδια σχεδόν εποχή που εδώ στην Ελλάδα είχαμε τον χρυσό αιώνα, δίδασκε πως μόνο η δουλειά των πολιτών φέρνει την ευημερία στη χώρα και την ευτυχία στους κατοίκους της.

Τους δίδαξε πως πρέπει να δουλεύουν ευσυνείδητα για το καλό όλων και όχι μόνο για το δικό τους καλό. Ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα.

Οι Ιάπωνες ζούνε σε μια χώρα σχεδόν ίδια σε μέγεθος με την Ελλάδα, με ηφαίστεια, με σεισμούς, με τσουνάμια, χωρίς καθόλου πρώτες ύλες και κατόρθωσαν να κάνουν την Ιαπωνία να είναι η πρώτη βιομηχανική χώρα στον κόσμο.

Οι Ιάπωνες βάζουν πάνω απ’ όλα την πατρίδα τους την οποία λατρεύουν. Μη ξεχνάτε τους μαχητές του Β΄ παγκόσμιου πολέμου τους “καμικάζι”, που έπεφταν πάνω στα Αμερικάνικα πλοία με τα αεροπλάνα τους γεμάτα με εκρηκτικές ύλες και ανατινάζονταν στο όνομα του Αυτοκράτορα που ήταν συνώνυμο της πατρίδας τους.

Η Ελλάδα θέλει κατοίκους που να αγαπάνε το χώμα της, τη θάλασσά της, τον ουρανό της την γλώσσα της, την ιστορία της, τη δόξα της και όχι υστερικά ανθρωπάκια που αγωνίζονται για το δικό τους μόνο καλό και όχι για το δικό της.

Σήμερα δυστυχώς μας καταντήσανε μια καρικατούρα ελλήνων (με μικρό ε), που έχουμε το ίδιο όνομα, αλλά όχι την ίδια ψυχή. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
__________
Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι 
Ζωγράφος-Συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου