ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΓΑΖΑ… ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΜΑΤΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ:ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!



Αυτός είναι ένας χάρτης που δείχνει το Ισραήλ και τα περίχωρά του. Επειδή φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από σας ακούτε και βλέπετε στην τηλεόραση συνέχεια αυτές τις μέρες για βομβαρδισμούς και εισβολή στην περίφημη «λωρίδα της Γάζας», αλλά δεν γνωρίζετε πού ακριβώς είναι αυτός ο καταραμένος τόπος, δείτε το χάρτη για να καταλάβετε πού γίνεται το μακελειό. Στο χάρτη φαίνεται αρχικά πώς ήταν η περιοχή το 1946, μετά πώς ορίστηκαν τα σύνορα με την ίδρυση του Ισραήλ το 1948 και τον αρχικό εποικισμό της περιοχής από τους Εβραίους απανταχού της γης, μετά πώς συρρικνώθηκαν τα παλαιστινιακά εδάφη από το 1949 ως το 1967 με την μαζική μετανάστευση των Εβραίων..... στο επίσημο κράτος του Ισραήλ, και τέλος φαίνεται το πώς έχει φτάσει να είναι η κατάσταση σήμερα, από το 2000 και μετά. 
Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς περισσότερα από αυτά που δείχνει ο χάρτης για να καταλάβουμε πόσο πολύ έχουνε στριμωχθεί οι Παλαιστίνιοι σε κάποιους θύλακες, περικυκλωμένοι από το Ισραήλ, το οποίο στηριζόμενο στη στρατιωτική και οικονομική του δύναμη, ουσιαστικά υποδούλωσε τους γείτονές του Παλαιστίνιους.

Η «λωρίδα της Γάζας» λοιπόν είναι το μικρό παραθαλάσσιο κομματάκι παλαιστινιακής γης που συνορεύει με την Αίγυπτο και βρέχεται από τη Μεσόγειο. Τι συμβαίνει εκεί; Εκεί ζουν 1.500.000 ψυχές αποκλεισμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ και πάνω από 2 χρόνια το Ισραήλ έχει επιβάλλει αποκλεισμό από στεριά, θάλασσα και αέρα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, και έχει μετατρέψει την περιοχή τους ουσιαστικά στη μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη. Η ανεργία εκεί αγγίζει το 80%, και αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το καθαρό νερό και τα φάρμακα δεν είναι δεδομένα εκεί. Ρεύμα και νερό έχουνε μόνο κάποιες ώρες της μέρας, για φάρμακα δε, ούτε λόγος!

Το 2006 λοιπόν οι Παλαιστίνιοι έκαναν ελεύθερες εκλογές στη λωρίδα της Γάζας. Ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία (κάπου 70%) να κυβερνηθούν από τη Χαμάς, μια παράνομη για τον υπόλοιπο κόσμο οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων, η οποία όμως φροντίζει όσο μπορεί να περνάει ο λαός καλύτερα. Φτιάχνει σπίτια για τους άστεγους, φροντίζει τους άπορους, κι έχει δώσει τουλάχιστον μια ελπίδα στους κάτοικους εκεί ότι υπάρχει μια έστω υποτυπώδης κρατική οντότητα που νοιάζεται γι’ αυτούς. Έλα όμως που η Χαμάς εκτός όλων αυτών, φροντίζει να εξοπλίζει τους μαχητές της και να στέλνει ρουκέτες στο νότιο μέρος του Ισραήλ… Οπότε, έχουμε πρόβλημα!

Βέβαια δεν μπορώ να αδικήσω ούτε τους μεν, ούτε τους δε. Από τη μια οι Ισραηλινοί δεν γίνεται να τους έρχονται από τον ουρανό μέσα στα σπίτια τους ρουκέτες και να ζούνε με το φόβο της σειρήνας του συναγερμού. Αλλά κι από την άλλη, πώς να αδικήσει κανείς έναν πιτσιρικά που μεγαλώνει μέσα στη στέρηση, ενηλικιώνεται, κάνει παιδιά, αλλά δεν βλέπει μέλλον για τα παιδιά του;

Εμείς καθόμαστε τα βράδια στους καναπέδες μας και τα βλέπουμε όλα αυτά στις 46άρες LCD οθόνες μας (που πιθανότατα τις χρωστάμε σε κάποια τράπεζα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και θα το ξεψαχνίσουμε σε επόμενο post…), αλλά όταν είσαι γονιός στη Γάζα και το παιδί σου ξεψυχήσει στα χέρια σου π.χ. από μια αλλεργία, επειδή δεν υπάρχει στα φαρμακεία μια γαμημένη κάψουλα κορτιζόνης που εμείς εδώ τη βρίσκουμε με 3 ευρώ, το πράγμα αλλάζει! Από την ώρα που θα χάσεις το παιδί σου έτσι τζάμπα, η ζωή σου τέλειωσε! Ο αέρας που θα παίρνεις με κάθε ανάσα στο υπόλοιπο της ζωής σου θα είναι γεμάτη δηλητήριο, στα μάτια σου μόνο αίμα θα βλέπεις και θα ζεις για να εκδικηθείς τους υπαίτιους! Ζώνεται λοιπόν ο άλλος τα μασούρια με το δυναμίτη και ανάβει το φιτίλι…

Κι έτσι το μίσος διαιωνίζεται… Λύση δεν μπορώ να βρω, εδώ δεν μπόρεσαν τόσοι και τόσοι, εγώ θα το λύσω το πρόβλημα; Το πιο λογικό που μπορώ να πω, είναι να ιδρυθεί επιτέλους το ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος στη δυτική όχθη του Ιορδάνη (βλέπε το χάρτη) με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και να ενσωματωθεί στο κράτος αυτό και η λωρίδα της Γάζας. Ένα κράτος που θα λειτουργεί αυτόνομα, θα εγγυάται ο ΟΗΕ με ουσιαστικό τρόπο την ύπαρξή του, και οι κάτοικοί του θα αποφασίζουν μόνοι τους για την τύχη τους. Έτσι μόνο θα απομονωθούν όλοι αυτοί οι κατσαπλιάδες της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και της Φατάχ! Τι νομίζετε πως τους διευκολύνει να στρατολογούν καινούργια μέλη; Η ανέχεια και η ανεργία που λέγαμε πιο πάνω. Άμα ο άλλος δεν έχει διέξοδο, μέλλον και ψωμί να φάει, δεν θα το πολυσκεφτεί να γίνει μαχητής τους. Όταν όμως νοιώσει πως έχει ένα μέλλον να παραδώσει στο παιδί του, θα καταλάβει πόσο μάταια είναι αυτά που του λένε οι Χεζμπολάδες για θάνατο στον εχθρό και εξαφάνιση του Ισραήλ!

Έτσι πάνω κάτω έχει η κατάσταση. Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο δεν είχα σκοπό να σας πω πράγματα που δεν ξέρετε ήδη. Ξεκίνησα να γράφω γιατί σιχαίνομαι να ακούω για πόλεμο στη Γάζα! Δεν είναι πόλεμος αυτός! Είναι ηθελημένη σφαγή, είναι εισβολή ενός οργανωμένου στρατού σε κατοικημένες περιοχές, είναι εκτέλεση αθώων αμάχων, είναι έγκλημα!

Για να σκοτώσεις μια μύγα (γιατί μύγα είναι η Χαμάς μπροστά στον Ισραηλινό ελέφαντα), δεν χρειάζεσαι κανόνι! Για να ξεριζώσεις μια τσουκνίδα δεν χρησιμοποιείς εκσκαφέα! Αυτό κάνει το Ισραήλ! Με την ανοχή όλου του «πολιτισμένου» κόσμου, με την σιωπηλή προστασία της γκανγκστερικής κυβέρνησης των ΗΠΑ (κάπου άκουσα πως στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ είναι αποικία του Ισραήλ!, πολύ πετυχημένο…), σκοτώνουν παιδάκια. Κι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ και να τους το συγχωρήσω!

Και βαριέμαι να ακούσω τις σαθρές δικαιολογίες πως αυτό το αποφασίζει η κυβέρνηση του Ισραήλ για να τονώσει τη δημοτικότητά της, γιατί σε γκάλοπ που έγινε πριν λίγες μέρες, το 80% των πολιτών του Ισραήλ συμφωνεί με την εισβολή! Συνένοχοι λοιπόν… Ανοιχτά και χωρίς περιστροφές!

Και τι θα καταλάβουν με όλα αυτά; Θα σταματήσουν τους «τρομοκράτες» της Χαμάς; Όλοι όσοι επιζήσουν θα μαζέψουν τόση οργή μέσα τους, που σκοπό της ζωής τους θα κάνουν να γίνουν μέλη της για να εκδικηθούν για τα αδέρφια που έχασαν! Η ανθρώπινη οργή είναι μια Μάνα κληματαριά που αργά και μυστικά ταΐζει τα παιδιά της, τα ζεσταίνει μέσα στον παγωμένο χειμώνα, τα τρέφει με τους χυμούς της και τα ετοιμάζει να τα παραδώσει στη φοβερή ώρα του τρύγου!

Τις φωτογραφίες που ακολουθούν δεν τις δημοσιεύω για να σας κάνω να ξεράσετε. Ούτε για να σας κάνω να σηκωθείτε από τον καναπέ, γιατί ξέρω πως δεν θα το κάνετε, ούτε κι εγώ έχω σηκωθεί από τον καναπέ, κι εγώ συνένοχος είμαι... Όμως είναι φωτογραφίες της αλήθειας. Φωτογραφίες από τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα! Με δολοφονίες αμάχων και παιδιών, με βόμβες φωσφόρου, με εκτελέσεις… Αυτή είναι η αλήθεια της Γάζας. Μιας Γάζας… γεμάτης αίματα!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου