ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τα αρχαία Ελληνικά ως ξένη γλώσσα στα Δημοτικά της… Βρετανίας..Βλακεία έκαναν.Έπρεπε να ρωτήσουν πρώτα τη Ρεπούση και την παρέα της..

Όταν παλιότερα γράφαμε πως οι Έλληνες ψευτοπροοδευτικοί νομίζουν ότι είναι προχωρημένοι αλλά είναι καμιά 20αριά χρόνια πίσω από τους "συναδέλφους τους" που ζουν σε πιο σύγχρονα και ανεπτυγμένα κράτη κάτι ξέραμε.
Όλοι αυτοί θυμίζουν κάτι απίστευτους τύπους (καρακιτσαριό του κερατά) που το παίζουν γκόμενοι ή γκόμενες σε ξεπεσμένα μπαράκια και γελάει ο κάθε πικραμένος μαζί τους.Τέτοιοι είναι..



Τι ξέρουν τώρα και οι Άγγλοι?
Μπορεί στην Ελλάδα να μην δίνουμε σημασία στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, θεωρώντας την ως κάτι το μη χρήσιμο, μπορεί όσοι μιλούν για εισαγωγή της αρχαίας Ελληνικής στο Δημοτικό να αντιμετωπίζονται ως… γραφικοί, στο εξωτερικό όμως δεν διαπνέονται από την ίδια απαξίωση που έχουμε εμείς για τον πολιτισμό μας. Το υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας θέτει από φέτος τα αρχαία Ελληνικά ως μία από τις 7 ξένες γλώσσες, που μπορεί να επιλέξει ένας μαθητής για να μάθει. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Βρετανικού υπουργείου, αποτελεί ένα σημαντικό γνωστικό εργαλείο που θα το χρειαστούν όχι μόνο στην ανάπτυξη της σκέψης τους αλλά… και ως επαγγελματικό εφόδιο. Μήπως επιβεβαιώνονται οι φήμες για χρησιμοποίηση των αρχαίων Ελληνικών στους υπολογιστές νέας γενιάς; Μένει να δούμε… Σίγουρα καλό θα ήταν το Ελλαδικό υπ. Παιδείας να πάρει παράδειγμα και να ενδιαφερθεί να ενημερωθεί για το σκεπτικό των Βρετανών


eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου