ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αλβανο-βρετανική στρατιωτική άσκηση στο Ιόνιο λίγες μέρες μετά την έναρξη των ερευνών για πετρέλαιο από την Ελλάδα...!!


Φαίνεται πως τα πετρέλαια του Ιονίου έκαναν τους Βρετανούς να αγαπήσουν ξαφνικά την Αλβανία...


Σε κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία "Albanian Lion 2012" προχώρησαν οι δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Στόλου.

Στην στρατιωτική άσκηση μαζί με άλλα πολεμικά πλοία και ελικόπτερα, συμμετείχε και ένα από τα κυριότερα πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το "HMS Illustrious", αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ενώ την χαρακτηρίζουν πολύ σημαντική για την εθνική ασφάλεια της χώρας!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η άσκηση εστιάστηκε σε μη πολεμικές επιχειρήσεις εκκένωσης, σε κοινές δράσεις με τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, σε θαλάσσιες ασκήσεις επίθεσης, σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, καθώς και σε στρατιωτικές ασκήσεις κατάδυσης.

Τις ασκήσεις παρακολούθησαν από το πλοίο "HMS Illustrious", ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο υπουργός Άμυνας Αρμπέν Ιμάμι και ανώτατοι αλβανοί και βρετανοί αξιωματικοί.

Οι αλβανο-βρετανικές στρατιωτικές ασκήσεις έλαβαν χώρα στα ανοιχτά του Κόλπου του Αυλώνα και σε κοντινή απόσταση με την Χιμάρα.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα ξεκίνησε έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος πράγμα το οποίο εξόργισε τους Αλβανούς κι έτσι βρήκαν και πάλι τον τρόπο να προκαλέσουν και να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους. Φαίνεται πως τα πετρέλαια του Ιονίου έκαναν τους Βρετανούς να αγαπήσουν ξαφνικά την Αλβανία...

aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου