ataktesfones@gmail.com

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνία: Καμία αγοραπωλησία πετρελαίου θέρμανσης!


Δε θα αγοράζουν ούτε θα πωλούν πετρέλαιο θέρμανσης τα μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας έως ότου συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, από τον οποίο θα απαιτήσουν να μην αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι, ενώ μόλις προχθές πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων της λιανικής αγοράς καυσίμων με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, δεν προέκυψε κάτι νεώτερο. 

Η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατέθεσε σχετική διάταξη νόμου στη Βουλή, με την οποία ο ΕΦΚ αυξάνεται από τα 60 ευρώ/1.000 λίτρα στα 330 ευρώ.  Οι πρατηριούχοι ζήτησαν, εφόσον ισχύσει η αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, να διευρυνθούν τα κριτήρια επιδόματός του, και δήλωσαν πως η μάχη συνεχίζεται.

Από τη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη προέκυψε ότι θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης περίπου 11 λεπτά και θα είναι αυξημένο κατά 8 λεπτά περίπου σε σχέση το πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω βιοντίζελ.

Άλλο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό των προστίμων του συστήματος «’Ηφαιστος». Οι πρατηριούχοι απαίτησαν να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους για ανώτερο όριο στα πρόστιμα μέχρι 1.500 ευρώ ως 100 στοιχεία και μέχρι 3.000 ευρώ για πάνω από 100, καθώς και επαναφορά των κυρώσεων στον ΚΒΣ.

«Με την πίεση που ασκήσαμε φάνηκε ένα “παράθυρο”, για να ανοίξει και πάλι η συζήτηση πάνω στις δικές μας προτάσεις, γιατί εξαναγκάζονται, εκ των πραγμάτων, να παραδεχτούν την παντελή αδικία των προστίμων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Θάρρος


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου