ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Νεκρός ο επικεφαλής της ασφάλειας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Υεμένη

Άγνωστος μασκοφόρος σκότωσε τον επικεφαλής ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα. Ο Υεμενιτικής υπηκοότητας Κασίμ Αγκλανί, ηλικίας περίπου 50 ετών, δολοφονήθηκε καθώς κατευθυνόταν στην πρεσβεία την Πέμπτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας μοτοσικλετιστής άνοιξε πυρ και διέφυγε. Ο Αγκλανί εργαζόταν...
...στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης επί σχεδόν δύο δεκαετίες. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Το τελευταίο διάστημα ωστόσο, ο στρατός της Υεμένης πραγματοποιεί εκστρατεία εναντίον παρακλαδιού της αλ-Κάιντα που δραστηριοποιείται στη χώρα, με στόχο να ανακαταλάβει πόλεις του Νότου, που βρίσκονται από πέρυσι στα χέρια της οργάνωσης. Αυτή η επιχείρηση [δολοφονίας] έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα της αλ-Κάιντα, η οποία έχει εκτελέσει και παρόμοιες επιχειρήσεις στο παρελθόν», σχολίασε πηγή του πρακτορείου Reuters, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα περίπου μήνα ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την προβολή βίντεο που προσβάλει τον Μωάμεθ εισέβαλε στo κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας στη χώρα.
http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου