ataktesfones@gmail.com

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ: Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει έρανο για τους πληγέντες από την κρίση Ισπανούς



Ανθρωπιστικό πρόβλημα για την χώρα που ανήκει στο club των 20 ισχυρών του πλανήτη!

Έκκληση για προσφορές απηύθυνε ο Ερυθρός Σταυρός στην Ισπανία, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε επιπλέον 300.000 οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση....



Στα πρότυπα των εκτεταμένης κλίμακας εκστρατειών του για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που συνήθως κάνει στο εξωτερικό, ο Ερυθρός Σταυρός ευελπιστεί να συγκεντρώσει 30,5 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τους πιο σοβαρά πληγέντες από την κρίση Ισπανούς, οι οποίοι δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση, εξήγησε ο εκπρόσωπός του Φερνάνδο Κουέβας.

«Είναι οι οικογένειες των οποίων όλα τα μέλη σε εργάσιμη ηλικία είναι άνεργα, άνθρωποι που χάνουν την κατοικία τους λόγω εξώσεων, νέα πρόσωπα για τον Ερυθρό Σταυρό τα οποία δεν είναι συνηθισμένο να ζητούν βοήθεια από δίκτυα κοινωνικής προστασίας», πρόσθεσε.

Για να στηρίξει αυτήν την εκστρατεία, υπό την ονομασία «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, απέναντι στην κρίση», η φιλανθρωπική οργάνωση διένειμε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα 25 δευτερολέπτων, το οποίο εμφανίζει τον πατέρα και τα δύο του παιδιά στην κουζίνα, γύρω από ένα αδειανό ψυγείο, να δειπνούν μία ομελέτα από μόλις ένα αυγό.

Έως σήμερα ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός απαριθμούσε ως αποδέκτες της βοήθειάς του δύο εκατ. ανθρώπους.

Στην Ισπανία άνεργο είναι το 24,63% του εργασιακά ενεργού πληθυσμο, το 53% των νέων κάτω των 25 ετών, ενώ 1.737.600 νοικοκυριά έχουν όλα τα μέλη τους άνεργα.

Απέναντι στην κοινωνική αυτή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα, το σύνολο των προσφορών που θα δεχθεί η οργάνωση θα διατεθούν για «να καλυφθεί η έκκληση που έχει απευθύνει στον κόσμο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των 300.000 αποδεκτών» της δράσης του, είπε ο Κουέβας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου