ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΤΕ... ΒΡΩΜΟΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ



aftonomi.gr._ Νέος βανδαλισμός στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στους Γεωργουτσάτες σημειώθηκε ξημερώματα Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2012.

Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του νάρθηκα και την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας χωρίς όμως να κατορθώσουν να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας. Μέτα τις κλοπές του 2009 και τους συνεχείς βανδαλισμούς στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου που βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού, στις εκκλησίες του χωριού δεν φυλάγονται πλέον ούτε κειμήλια αξίας, ούτε χρήματα. Οι βάνδαλοι είτε είναι ξένοι, που δεν το γνωρίζουν και ψάχνουν για χρήματα και τιμαλφή είτε είναι άνθρωποι που μισούν την τοπική Εκκλησία και το έργο της και προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό όσων την υπηρετούν...

Μέτα τους λαμπρούς εορτασμούς καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου με τελευταίο του Αγ. Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου, ακολουθεί από την τοπική εκκλησιαστική επιτροπή και την Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου ο εορτασμός της Μετακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Γεωργίου το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 όπου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργιά από τον πάτερ Ιωάννη και θα ακολουθήσει αγιασμός, αρτοκλασία και δεξίωση στον νάρθηκα. Είναι η μόνη απάντηση απέναντι στις προκλήσεις λέει στην Aftonomi.gr Γεωργουτσατινός συμπατριώτης μας, ο οποίος μας ενημέρωσε για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου